To je to što me zanima!

Pilić: Finale je nepredvidivo, sve će ovisiti o 'tagesformu'

Pred hrvatskom Davis Cup reprezentacijom finalni je susret koji igraju u francuskom Lilleu. S druge strane će biti isti protivnik kao i u finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva
Vidi originalni članak

Sva četvorica igrača parova su sjajni, bit će to meč 50-50. Bit će vrlo važna dnevna forma, kako će se snaći tog dana, kaže Nikola Pilić.

Meč parova u Davis Cupu često zna biti prevaga, a u finalu u Lilleu mogao bi ponuditi pravi spektakl. Na zemljanoj podlozi stadiona Pierre Mauroy bit će osvajači devet Grand Slamova. 

Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut prije dvije godine izgubili su od Ivana Dodiga i Marina Čilića u zadarskom Višnjiku, no sad je situacija drukčija. Mi smo gosti, a na tribinama će biti 25.000 domaćih navijača. U našu se reprezentaciju u međuvremenu vratio Mate Pavić i vrlo je vjerojatno da će on zaigrati u subotnjemu meču.

- Sva četvorica su odlični, baš sam gledao Herberta i Mahuta u Londonu. Mislim da je to pitanje nekoliko važnih poena, hoće li otići na jednu ili drugu stranu. To je 50-50 - rekao nam je Nikola Pilić, koji je bio izbornik hrvatske reprezentacije 2005., kad smo prvi i jedini put otišli do kraja u Davis Cupu.

Hrvatskoj se otvara velika šansa zbog otkaza Gasqueta, Monfilsa i Simona. Njihov je prvi reket sad Lucas Pouille (32. na ljestvici), a drugi će biti Jérémy Chardy (40.) ili Jo-Wilfried Tsonga, koji još hvata formu nakon oporavka od ozljede.

- Davis Cup je nepredvidiv, ali Francuzi igraju praktički s drugom postavom, a mi imamo dvojicu u Top 15. Mislim da nas bolje nije moglo snaći. Vrlo je teško prognozirati, ali imamo dobre šanse drugi put osvojiti Davis Cup - dodao je Pilić, najtrofejniji izbornik tog natjecanja s pet osvojenih naslova.

Nicolas Mahut bio je sudionik povijesnog teniskog meča protiv Johna Isnera na Wimbledonu 2010., koji je izgubio 70-68 u petom setu nakon 11 sati i pet minuta igre. Herbert je devet godina mlađi (tek mu je 27) i paralelno gura i u singlu, gdje je 55. na svijetu. Bit će tijesno...

- Sve će jako ovisiti, kako bi Nijemci rekli, o ‘tagesformu’, o tome kako igraš tog dana - zaključio je Pilić, koji zbog bolova u koljenu ne može ići u Lille. Naše će bodriti pred TV-om i nadati se fešti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • aavent 22.11.2018.

    Samo oni koji ne razmiju sport ce reci da smo veliki favoriti, realno sanse su 50:50

Komentiraj...
Vidi sve komentare