To je to što me zanima!

Pilot Air Racea: Prvi dio staze u Rovinju je kao kava i cigarete

Nakon kvalifikacija za Red Bull Air Race u Rovinju vodeći je Austrijanac Hannes Arch, ispred aktualnog prvaka Paula Bonhommea i Kanađanina Petea McCleoda
Vidi originalni članak

Lijepe žene, miris oktana, i zvuk moćnih mašina... Sve u Rovinju jučer je podsjećalo na utrku Formule 1. Jedini problem bilo je to što su se nad uvalu Valdibora nadvili oblaci, a zapuhao je i vjetar.

Bez obzira na to, “leteći bolidi” odradili su kvalifikacije za današnju utrku. Najbolje vrijeme imala su dva ponajbolja trkaća pilota današnjice, Austrijanac Hannes Arch i Britanac Paul Bonhomme.

- U petak se nisam osjećao mentalno spreman za utrku, ali nakon kvalifikacija oduševljen sam rezultatom. Staza mi jako odgovara - rekao je Hannes Arch, aktualni Red Bullov viceprvak.

A aktualni prvak Paul Bonhomme imao je drugo vrijeme.

- Početak staze je miran, kao kad piješ kavu uz cigaretu. Zabava počinje nakon četvrtih vrata - slikovito je opisao stazu.

- Ovo je OK, ali ako vjetar danas pojača i ako piloni počnu ‘plesati’, bit će ludo - dodao je britanski pilot.

Glavni dio programa u Rovinju na rasporedu je danas. Na utrci bi se trebalo pojaviti oko 50.000 gledatelja, budući da su sve ulaznice rasprodane. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • jakov18 13.04.2014.

    Znaci Red Bull air race pustite u zemlju da se odvija vamo mislim nista ja nemam protiv toga ali a kada se Formula 1 trebala odrzavati vamo odkacili ste to koda to nije nista em sto bi se vozilo na ljeto + turizam oni to lako odbacuju i jos kud to RTL televizija prenosi sranja da boli glava Preci su im turci itd itd nego malo atrakcije da na televiziji ima.I jos to stave red bull air race bozeeee dragiii nemogu smisliti to

  • tiha voda_1 13.04.2014.

    Imaju li gledatelji gasmaske?

  • denis-zg 13.04.2014.

    ovo se isplati otici pogledati...sigurno ostaje zauvijek u sjecanju :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare