To je to što me zanima!

Pippen: LeBron James može biti veći i od Michaela Jordana!

"Michael je vjerojatno najveći strijelac u povijesti igre. Ipak, mogao bih otići toliko daleko i reći da bi LeBron James mogao postati najbolji igrač koji je ikad igrao"
Vidi originalni članak

Gostujući na drugom programu radijske postaje ESPN u petak ujutro nekadašnji je košarkaš Chicago Bullsa Scottie Pippen izrekao pravo malo "svetogrđe"...

- Michael Jordan vjerojatno je najveći strijelac u povijesti igre. Ipak, mogao bih otići toliko daleko i reći da bi LeBron James mogao postati najbolji igrač koji je ikad igrao košarku – rekao je slavni krilni košarkaš i član Kuće slavnih, koji je s Jordanom vodio Bullse do šest naslova NBA prvaka.

- Zašto to kažem? Zato što je James ofenzivno toliko potentan da ne samo da može zabiti sam, već i cijelu petorku uključuje u igru. Takvu vrstu napadačke igre suparnika jako je teško braniti. Također, ne samo da je dobar u napadu, već izvrstan posao radi i u obrani, što ga čini kompletnim paketom.

- Zna pročitati linije dodavanja, pokriti ih, te kreirati prilike u tranziciji u čemu je prilično nezaustavljiv – završio je Pippen svoju ekspertizu najboljeg košarkaša Miami Heata.

Le Bron James danas ima 26 godina. U karijeri je dvaput osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela lige, dva je puta izborio NBA finale, s tim da je ovaj put s Miamijem veliki favorit za osvajanje prstena protiv Dallasa, te je ostvario sedam nastupa na All-Star utakmici. Sve što mu nedostaje je naslov.

Nije nijednoga, međutim, s 26 godina imao niti Michael Jordan, također do te točke karijere dvaput MVP sezone, ali i niti jednom NBA finalist. Prvi od svojih šest naslova Jordan je osvojio u 29. godini, 1991. godine.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • silverstone 30.05.2011.

    samo Jordan a za drugo mjesto je velika gužva.

  • domagojbalic 29.05.2011.

    Le Bron je dobar, jako dobar!!! Atletski nadmoćan većini igrača danas, ali još uvijek ni blizu Jordana. Jer Jordan je bio nešto posebno, on bi uzeo loptu i krenuo, a ti si moga napravit šta god hoćeš, al ne bi ga mogao zaustaviti. Moga si se na trepavice okrenit a on bi ti svejedno zabija. I to je to. Jordan! A tu nadmoć nitko danas nema. Ni u ostalim sportovima nema puno takvih igrača, možda danas Messi, ili Federer prije par godina i to je to. Rijetko se pojavi netko tko je toliko moćan kao što je bio Jordan.

  • IP95 28.05.2011.

    Da se nije dogodilo,ono sta se dogodilo nasem Drazenu,bia bi najbolji kosarkas svih vrimena ! Drazene !!! Kosarkaski Mozartu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare