To je to što me zanima!

'Pirova pobjeda' Hamiltona u Abu Dhabiju: Rosbergu naslov!

Njemačka slavi. Nico Rosberg sačuvao je bodovnu prednost pred Lewisom Hamiltonom drugim mjestom na VN UAE-a, dok je Hamiltonu pripala tek "Pirova pobjeda"
Vidi originalni članak

Nico Rosberg prvi put u karijeri svjetski je prvak u Formuli 1! Iako je Lewis Hamilton četvrti put zaredom došao do pobjede i deseti put u sezoni, Nijemcu je drugo mjestu na Velikoj nagradi Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiju bilo dovoljno za titulu.

- Uspjeli smo! Uspjeli smo!!! Hvala vam puno dečki, ostvario mi se dječački san. Hvala vam puno! - plakao je Rosberg na radijskoj vezi s momčadi Mercedesa. Sezonu je završio s devet pobjeda i 385 bodova, samo pet više od Hamiltona.

Mercedesov je vozač 33. čovjek u povijesti Formule 1 koji je osvojio naslov prvaka, dok je Hamilton ostao na tri naslova osvojena 2008., 2014. i 2015. Nicin je otac Keke prije 34 godine također trijumfirao u najpopularnijem oktanskom sportu. Otac i sin Rosberg postali su tek drugi u povijesti koji su došli do titule svjetskog prvaka u F1 nakon Grahama i Damona Hilla.

- Ovo nije bila utrka u kojoj sam najviše uživao. Drago mi je što je gotovo i apsolutno sam oduševljen. Pobjedu posvećujem svojoj supruzi (Vivian Sibold, op.a.). Čestitam Lewisu, nevjerojatnom suparniku, bilo je uvijek teško pobijediti te. Dolaze mi mama i tata, cijela obitelj bit će na okupu, bit će prekrasno! Ponosan sam što mi je uspjela ista stvar kao i ocu - dodao je Nico na proglašenju pobjednika.

- Samo želim reći "hvala" momčadi i mojoj obitelji. I čestitam Nici, novom svjetskom prvaku - korektno je priznao Hamilton koji je došao do 53. pobjede u karijeri, koja mu neće previše značiti.

Treće mjesto osvojio je Sebastian Vettel u Ferrariju, a četvrto i peto mjesto pripalo je vozačima Red Bulla, Maxu Verstappenu i Danielu Ricciardu.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • *Montenegro Diamantes* 28.11.2016.

    ..Ne može se reć nezasluženo..Hamilton je guru za Rozberga..iduća godina je ..to be , or not to be..za F 1..Dozvoljen razvoj i nadogradnja motora..Tipujem na Red Bull..mada mi je Ferrari u srcu..

  • Mile77_1 28.11.2016.

    Ma njemci su superiorna rasa ... dojčland iber ales.....

  • Supermarine Spitfire 28.11.2016.

    Ova titula je dokaz da predani rad može nadjačati prirodni talent. Bravo Nico, potpuno zasluženo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare