To je to što me zanima!

Pistorius prvi paralimpijac s normom za SP i Olimpijske igre

Nastupom u Južnoj Koreji, Pistorius će postati također prvi sportaš s invaliditetom koji će se natjecati na svjetskom prvenstvu sportaša koji nemaju neku invalidnost
Vidi originalni članak

Blade Runner, kako su ga prozvali jer trči na protezama koje izgledaju poput oštrica, u talijanskom je Lignanu istrčao A normu za OI u Londonu 2012. u utrci na 400 metara. S vremenom 45.07 sekunda, bio je za 18 stotinki brži od postavljene A norme.

Sa spomenutim je vremenom Pistorius izborio i nastup na Svjetskom prvenstvu u Daeguu (Južna Koreja) koje počinje 27. kolovoza ove godine. Nastupom u J. Koreji postat će također prvi sportaš s invaliditetom koji će se natjecati na svjetskom prvenstvu sportaša koji nemaju neku invalidnost.

- Toliko sam sretan zbog mog rezultata da ne mogu ni zaspati. Dobio sam više od 300 poruka ljudi koji su mi čestitali - istaknuo je Oscar Pistorius.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ZoranaPotocnik 20.07.2011.

    Slazem se da coveku treba odati priznanje.Ali pitate li se da nije mozda u prednosti zbog proteza koje mozda funkcionisu na principu federa???

  • icky 20.07.2011.

    Naježio sam se.

  • Cwrcak_1 20.07.2011.

    svaka cast.... ovo je dokaz da se ne treba prepustiti bolesti da te sputava, vec samo borit se, borit i borit!!!! SAMO NAPRIJED!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare