To je to što me zanima!

Pistorius u prvom nastupu na OI izborio polufinale na 400m

Oscar Pistorius nastupio je po prvi puta na Olimpijskim igrama te je drugim rezultatom u utrci na 400 metara izborio polufinale. Pistorius se utrkuje i na 4X400
Vidi originalni članak

Oscar Pistorius danas je i službeno postao prvi hendikepirani sportaš koji je nastupio u utrci na Olimpijskim igrama.

Iako je do sada slavio samo na Paraolimpijskim igrama južnoafrički trkač danas je stigao do prvog uspjeha i u utrci na 400 metara u Londonu.

Pistorius je bio drugi s vremenom 45.44. Trkač je tim rezultatom osigurao nastup u polufinalu.

Atletičar koji je ostao bez obje potkoljenice još kao dijete izborio je konačno priliku da nastupi na Igrama i polufinale mu je najveća nagrada.

- Nisam znao da li bi plakao ili bio sretan. Toliko je emocija prolazilo kroz mene u cilju. Hvala svima koji su me podržavali, a posebno mojoj obitelji. Vidio sam svoju baku na tribinama i zbog nje mi je iznimno drago – rekao je Pistorius za BBC.

Osim polufinala na 400 metara južnoafričkog trkača očekuje i nastup u štafeti na 4X400 metara.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • tsar26 04.08.2012.

    Svaka cast na upornosti i radu. Pistorius je dobra prica i vjerojatno inspiracija mnogima. No, izracunato je da mu proteze na nogama daju oko 12 sekundi prednosti (ako se dobro sjecam). Proteze su puno lakse od nogu, ne umaraju se, ne bole, ne sadrze misice koji trebaju kisik, omogucavaju mu brze korake, itd... Kazem, svaka cast covjeku, ali on bi ipak trebao biti na olimpijadi za hendikepirane. ako se nekome da citati, preporucam da procita clanak http://sportsillustrated.cnn.com/2012/olympics/2012/writers/david_epstein/08/03/oscar-pistorius-london-olympics/index.html

  • Yeah baby 04.08.2012.

    the unbreakable spirit.. ATB Oscar!

  • luma1 04.08.2012.

    Zdrav trkać u svoju karijeru ulaze puno truda i odricanja. ovo je x5...

Komentiraj...
Vidi sve komentare