To je to što me zanima!

'Pitaju se noćas vuci gorski što to radiš, Šego Međugorski...'

Šegin susjed iz Međugorja Velimir Raspudić napisao je pjesmicu posvećenu po mnogima najboljem hrvatskom rukometašu u Njemačkoj. Složite i vi svoju za nekog od 'kauboja'!
Vidi originalni članak

Marin Šego po mnogima je najveći junak pet uvodnih pobjeda hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. I premda ni za jednu nije bio nagrađen kao igrač utakmice, bez njegovih obrana ne bi bilo prvog mjesta ni četiri boda u drugom krugu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šego je u vrhu golmana na cijelom SP-u i zaludio je navijače. Te dokazao da je na dosadašnjim velikim natjecanjima nezasluženo bio u drugom ili trećem planu...

A kao i toliko puta kad je riječ o velikim sportskim uspjesima Hrvata, njegovo se Međugorje opet našlo u središtu pažnje i sportske javnosti. Odande je krenuo u svijet, ondje se uvijek ponosno vraća.

Svom je Marinu njegov susjed Velimir Raspudić napisao pjesmicu i ponosno je objavio.

Pitaju se noćas vuci gorski

što to radiš, Šego Međugorski.

Što to radiš, majko moja mila,

Španjolcima polomio si krila.

S obje ruke sakrio si vrata,

nije lako slomiti Hrvata.

Jer u svemu želi biti prvi,

jer u njem' ima

Hercegovine krvi.

Jer u njem' vriju sa

kamena geni,

večeras si ponos

probudio u meni.

Nek te čuva Bog

i Gospa Sveta

na tvom putu

do prvaka svijeta.

Dopada li vam se? Smislite i vi svoju pjesmicu za nekog od rukometaša i pošaljite je u komentarima! Pa da izaberemo osvajača 'rukometne Dore'!

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 19.01.2019.

    KOCKASTI PONOS Govorit ću dok cijeli svijet ne shvati, Uvijek su bili i bit će Bog i Hrvati. Hrabro i ponosno kuca srce hrvatsko, U pravog Hrvata srce je veliko. Jedva smo pobijedili, al' i to se broji, Neka se u cijelom svijetu hrvatski dres kroji. Dragi kauboji, pobjedu nam osigurajte, Samo tako, samo polako do finala dogurajte. Poslušaj, svijete, poruku od nas, Zapjevaj himnu hrvatske na glas. Lijepa naša domovino, Oj, junačka zemljo mila, Stare slave djedovino, Da bi vazda sretna bila. Ni jednu riječ nemoj zaboraviti, Jer ću te uskoro tu himnu pitati. A kad jednog dana dobijem krila, U raju ću pjevati u pratnji anđela… Mila, kano si nam slavna, Mila si nam ti jedina. Mila, kuda si nam ravna, Mila, kuda si planina. Ako si sam/a i ne znaš s kime biti, Zapjevaj hrvatsku himnu i nastavi ih bodriti. Ja osobno znam da imaju nešto u sebi I ne vidim razloga zašto zapjevao ne bi. Teci Dravo, Savo teci, Nit' ti Dunav silu gubi, Sinje more svijetu reci, Da svoj narod Hrvat ljubi. Ne gubi nadu narode moj, Jer idemo u boj za narod svoj. Moji se vene od straha stežu, Zato vodi Bože našu loptu u tuđu mrežu. Osvojite prvo mjesto sa ovom pjesmom u glavi, A onda će se, u vašu čast, slaviti crven, bijeli, plavi. Dok mu njive sunce grije, Dok mu hrašće bura vije, Dok mu mrtve grobak krije, Dok mu živo srce bije! Ne mogu za svakog posebno jer igraju kao tim i svatko je od njih poseban!! Naravno da SVE njih trebamo poduprijeti do finala.

  • SPALATINO 19.01.2019.

    Malo previše rime Šego Međugorski čuvali te vuci gorski I pasi morski I carinici pomorski I pastiri hercegovski od predaka kosti Maslinički i Pelješki mosti daj Bože milosti I oprosti

  • 19.01.2019.

    Hrvatska, bosna i njemacka- tri razlicite drzave i naroda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare