To je to što me zanima!

Pivarić i Brekalo najbolji među malim i velikim 'modrima' u LP

Dinamovi seniori oprostili su se od proljeća u Europi, dok su ga juniori - osigurali. Goal nudi analizu najboljih pojedinaca velike i male momčadi "modrih" u Europi...
Vidi originalni članak

Nakon što se Dinamo porazom od Arsenala oprostio od mogućnosti nastavka natjecanja u Europi na proljeće, vrijeme je za analize. Jednu takvu ponudio je Goal osvrčući se na dobitke "modrih" juniora i seniora u prvih pet kola (juniorske) Lige prvaka.

Prvo ime ovosezonskog nastupa hrvatskog prvaka u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju svakako je lijevi bek Josip Pivarić koji je zabljesnuo u prvom kolu, kada je Dinamo pobijedio Arsenal 2-1. U međuvremenu je zavrijedio i poziv novog izbornika Ante Čačića te mjesto u početnoj postavi hrvatske reprezentacije.

Marko Rog stigao je u Maksimir ovo ljeto iz Splita i već je postao neizostatavan kotačić Mamićeva sastava, što i nije čudno kad se u obzir uzme za hrvatske prilike astronomska odšteta za mladog Varaždinca. Nije imao sreće u realizaciji, pogađao je stative protiv Arsenala i u Zagrebu i u Londonu.

Otkriće kod juniora svakako je Josip Brekalo, krilni veznjak koji je zabio u pobjedama Dinama na gostovanjima kod Bayerna i Arsenala (2-1). Sjajnu jesen zaokružio je na Svjetskom prvenstvu u Čileu, gdje je bio najopasniji igrač Hrvatske i odveo je u nokaut-fazu golom protiv svjetskog prvaka Nigerije (2-1).

Koja su još otkrića Dinama u Ligi prvaka za juniore i seniore te detaljne statističke podatke za svakog od 19 igrača koje je Zoran Mamić koristio u seniorskom dijelu toga natjecanja provjerite na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare