To je to što me zanima!

Plaćali su šakom i kapom, a sad su pred bankrotom: Vodili su ih Lippi i Scolari, igrao Martinez...

Mnogima je klub poznatiji kao Guangzhou Evergrande, ali glavni je sponzor bankrotirao te su tu nastali novi dugovi, na više od 250 milijardi eura
Vidi originalni članak

Svojevremeno su iskrcali po 42 milijuna eura za Paulinha iz Barcelone i Jacksona Martineza iz Atletico Madrida, s klupe su ih vodili velikani poput Felipea Scolarija i Marcella Lippija, a projekt zvan Guangzhou FC ispao je iz kineskog prvenstva i sad mu prijeti gašenje. 

Svojevremeno su krenuli i u izgradnju najvećeg stadiona na svijetu vrijednog 1.9 milijardi eura, ali i to će ostati samo na projektu. Od kolovoza su u 33 utakmice pobijedili svega tri puta, a od velikih i skupih imena nije ostalo ništa. Trenutačno im je najvrjedniji nogometaš prema Transfermarktu kapetan Shihao Wei (27) koji vrijedi 450 tisuća eura.

Mnogima je klub poznatiji kao Guangzhou Evergrande, ali glavni je sponzor bankrotirao te su tu nastali novi dugovi, na više od 250 milijardi eura. Igrači su posljednjih sezona odlazili uglavnom besplatno, a posljednji im je veći prihod donio Brazilac Talisca s osam milijuna eura. Ali to je ništa naspram njihovih dugova.

Svojevremeno su imali i trećeg najplaćenijeg igrača svijeta kad je 2011. godine Dario Conca tjedno zarađivao 200.000 eura, a ispred njega su bili samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Nakon toga je Argentinac igrao još za Fluminense, Shanghai SIPG, Flamengo i Austin Bold. Pa nije teško zaključiti da su ga preplatili, a sve se to akumuliralo i sad stiglo na naplatu...

POGLEDAJTE VIDEO: 'ĆELAVCE TREBA TAKO JAKO UDARITI DA NE USTANU'

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nabijem_admina14 28.12.2022.

    trabunjaju bez veze. evergrande grupa nije isto sto i nogometni klub.

  • Space Burek 28.12.2022.

    Haha odakle vam samo 250 milijardi... to se možda odnosi na tog sponzora a ne na klub. Ako je sponzor nekakva građevinska firma onda se to odnosi na njih.

  • NIKE 28.12.2022.

    Hahahaha 250 milijardi, pa toliko je jedva težak princ iz New Castlea. Ne blamirajte se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare