To je to što me zanima!

Plan za svaki zalogaj: Olić voli kulen, Henry jede rižu

Steven Gerrard obožava ribu, a Ivica Olić domaći kulen! Vrhunski sportaši imaju plan za svaki zalogaj koji će im pomoći da na terenu budu bolji
Vidi originalni članak

Niko Kranjčar još je igrao u Dinamu, a njega i Hrvoja Štroka zvali su “manekenima Pan peka”. Navodno su poslije svakog treninga svratili na nekoliko kremšnita, a i roštilju su teško rekli “ne”. Ivica Olić je na Euru prošle godine nosio za momčad nekoliko domaćih kulena. Ipak ih nisu pojeli u Austriji.
- Nećemo ga rezati prije finala, to je za slavlje. Ne smijem ga jesti prije utakmice jer onda podivljam - rekao je hrvatski napadač Ivica Olić. Neki treneri “groze” se stanki, odnosno vremena u kojem nemaju nadzor na svojim igračima. Dider Deschamps, bivši trener Monaca, svaki kilogram naplaćivao je sa 1000 eura. Uefa je za djecu izdala kuharicu “Eat For Goals” sa 13 recepata nogometnih zvijezda poput Thierryja Henryja, Stevena Gerrarda, Michaela Ballacka... Mladim nogometašima preporučuju da se klone hamburgera i pizza te da će zdravom prehranom puno lakše uspjeti. Predlažu puno povrća, tjestenine i ribe.
- Ako djeca žele postati pravi prvaci, moraju se tako i hraniti - rekao je Gerrard. Mnogi igrači su tijekom karijere promijenili prehrambene navike. Jedan od njih je Henry, koji tvrdi da se preporodio otkad jede rižu spremljenu na kubanski način. Lionel Messi u djetinjstvu je imao problema s hormonom rasta pa je oduvijek bio oprezniji. U posljednje vrijeme gotovo potpuno je izbacio meso iz svog jelovnika, jede uglavnom ribu i povrće.
- Kao svaki pravi Argentinac volim jesti meso i jeo sam ga jako puno. No od ove godine promijenio sam jelovnik i osjećam se puno bolje, lakše te imam manje problema s ozljedama i mišićima - izjavio je Messi.

PIZZA I ĆEVAPI SAMO IZNIMNO - Hrvatska nogometna reprezentacija u vrijeme nekog natjecanja ima “klasičan sportski režim” prehrane. Jede se tjestenina, riža, teletina, riba i piletina. Tek nakon utakmice liječnici i izbornici dopuštali su igračima nešto masniju hranu, odnosno ćevape.
U Dinamu također paze na prehranu, tijekom priprema sve je propisano, uz puno povrća. No nakon utakmice ponekad naruče pizze, koje pojedu još dok su svlačionici maksimirskog stadiona.
SMIJU SAMO KEKSE - Rio Ferdinand obožava jesti kekse Jaffa. To je ujedno i jedino što je od slatkiša trener Manchester Uniteda Alex Ferguson dopustio svojim igračima. Branič engleskoga kluba toliko ih je zavolio da nikamo ne ide bez nekoliko kutija keksa Jaffa.
RIBA - Kapetan Liverpoola Steven Gerrard najviše voli jesti arbuna, a toliko je usavršio recept da je ta riba postala i omiljeno jelo njegove supruge.
RIŽA - U posljednje vrijeme Henry ipak najviše jede kubansku rižu (koja nema veze s Kubom, sprema se na španjolski način). Sprema se s umakom bez masti.

OD VOĆNE SALATE DO OMLETA...
FABIO CAPELLO ZA TJESTENINU - Engleski izbornik, Talijan Fabio Capello, preporučio je djeci tjesteninu. Englezi su imali problema s prilagodbom na tjesteninu na “sicilijanski”.
VAN NISTELROOY VOLI LOSOS - Nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy kaže da najčešće jede losos. Ako se “opusti”, ima problema s viškom kilograma pa ga najviše voli jesti s puno povrća i češnjakom.
BARRY FERGUSON NAJVIŠE JEDE VOĆE - Veznjak Glasgow Rangersa Barry Ferguson bio je kapetan škotske reprezentacije. Pazi da ne jede previše masnoća, a tvrdi da mu je voćna salata najbolji i najčešći obrok.
KLOSEU OMLET DAJE SNAGU - Napadač Bayerna Miroslav Klose kaže da se najbolje osjeća nakon što pojede dobar omlet. Priprema ga prema posebnom receptu, uz minimum masnoće.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bjondo c 14.05.2009.

    Neka oni jedu što god hoće, glavno da dobro igraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare