To je to što me zanima!

"Platini mi se ispričavao baš na Ženevskom jezeru"

Svi su nas čekali dok smo Platini i ja šetali uz jezero, sad smo sve razriješili i Platini je istragu prepustio našoj komisiji, kazao je Vlatko Marković
Vidi originalni članak
24sata: Što ste rekli Michelu Platiniju, predsjedniku Uefe?
Uefa je podcijenila našu policiju i zato smo tražili sastanak. A Vlatko Marković nije strano tijelo, ja sam zamjenik Franza Beckenbauera u Uefi i Fifi. Pitao sam prijatelja Platinija kako je moguće da u Zagreb dolazi komisija za koju nitko nikad nije čuo. Rekao sam mu da je to ili Uefina slabost ili njezin loš dan.
24sata: Kako je Platini reagirao 
i što Vam je rekao?
Odmah je prekinuo sastanak i tražio da odemo prošetati uz Ženevsko jezero. Svi su nas čekali i pili kavu, a meni se Platini ispričavao. Rekao mi je puno toga, ali o njima, nažalost, sad još ne mogu govoriti.
24sata: Tko je Robin Bokšić i kako je uopće ušao u HNS?
U nogometu je sve moguće, ali kako je neki bezvezni lik postao ličnost, to je stvarno čudo. Ne znam tko je on, ali izuzetan je po tome što valjda prodaje krumpire ili grah. Iskoristio je to što mene taj dan nije bilo u HNS-u. Inače sigurno ne bi ušao u Kuću nogometa.
24sata: Ali Zoran Mamić ipak je bio u Uefi na ispitivanju?
Je, bio je, ali samo kao svjedok. Čim je izbila afera, vratio sam se sa Svjetskog prvenstva u Hrvatsku. Sad smo s Platinijem sve razriješili i istragu su prepustili našoj komisiji, koja će to izvrsno napraviti.
24sata: Jeste li Vi o svemu razgovarali sa Zoranom Mamićem i sucem Brunom Marićem?
Nisam imao vremena jer sam jako zauzet, ali vjerujem da su čisti. Ta je priča prenapuhana i apsurd je da kod nas istragu vode novinari.
24sata: Savez je uzdrman aferama, Vi ste opet na udaru. Bojite li se za svoju poziciju?
Opet nas se želi srušiti i dobro je rekao jedan pametan čovjek, doduše ne znam tko, ali istina je: ‘Ništa Hrvat ne mrzi kao tuđi uspjeh’. A reprezentacija U-19 brončana je u Europi, mladi su blizu plasmana na EP, počinju kvalifikacije seniorske reprezentacije i imamo dva kluba u Europskoj ligi. Ovaj savez je uspješan.
24sata: Bila bi katastrofa da seniorska reprezentacija propusti još jedno veliko natjecanje?
O tome uopće ne razmišljam. Imamo dobru reprezentaciju, a momčad koju vode Bilić, Prosinečki, Jurčević, Asanović i onaj golman iz Varteksa (Mrmić op. a.) ne može loše proći. Ne sumnjam u to da ćemo se plasirati na Euro 2012. godine. Iako to vjerojatno neće proći lako.
24sata: Jeste li odustali od kampa u Tuhlju, koji “gradite” već godinama?
Bio sam nedavno u Srbiji, vidio njihov kamp kraj Stare Pazove, gdje su im darovali zemljište, i nisam vidio bolji kamp na svijetu, eventualno onaj Real Madrida. Imamo novac, dobili smo sud s Turističkom zajednicom, koja nam duguje milijune, a to traje već 14 godina. Nadam se da ćemo uskoro sjesti i dogovoriti se kao ljudi.
Idi na 24sata

Komentari 42

  • BERISLAE 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • BERISLAE 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • BERISLAE 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare