To je to što me zanima!

Platini radi punom parom: Uefa osniva vlastitu Zlatnu loptu

Na ideju je došao Uefin predsjednik Michel Platini čime će oživjeti Zlatnu loptu France Footballa. Zlatna lopta je europska nogometna nagrada najveće tradicije
Vidi originalni članak

Europski nogometni savez organizirat će vlastiti izbor za najboljeg europskog nogometaša. Na ideju je došao Uefin predsjednik Michel Platini čime će oživjeti Zlatnu loptu France Footballa

Zlatna lopta je nagrada s najvećom tradicijom, a koja je bila namijenjena prvo najboljem europskom, a kasnije i najboljem igraču koji igra u nekom europskom klubu.

France Football je lani svoju nagradu objedinio s Fifinom nagradom za najboljeg nogometaša svijeta, a Uefin predsjednik sada je kreator druge. Tu će nagradu često dobivati isti igrač kao i u izboru France Footballa i Fife.

O Uefinoj će nagradi odlučivati 53 novinara iz organizacije European Sports Media, koja objedinjuje najeminentnije europske sportske listove. Premijera će biti vrlo brzo. Nominacije će biti poznate 25. srpnja, dok će pobjednik nagradu dobiti tijekom kolovoza kada će biti izvlačene skupine Lige prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • cristiano ronaldo 7 RMadrid 19.07.2011.

    znači ronaldo če morati nositi još jednu ekstra loptu kući

  • hej dude 19.07.2011.

    a je ljigo ovaj Platini!

  • user_101688 19.07.2011.

    ma to im treba da neko opet uzme novce seb u dzep od sponzora i takih sranja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare