To je to što me zanima!

Platini: Suci će zbog rasizma prekidati utakmice na Euru

"Suci mogu prekinuti utakmicu. To je njihovo oružje u borbi s rasizmom. Osobno mislim da je to najbolji način kako možemo zaštititi nogomet od takvih pojava"
Vidi originalni članak

Predsjednik UEFA-e Michel Platini najavio je da će suci na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj prekidati nogometne utakmice u slučaju rasističkog ponašanja na tribinama.

Čelnik UEFA-e poslao je jasnu poruku uoči početka kontinentalne nogometne smotre po pitanju eventualnih rasističkih ispada tijekom utakmica na Euru.

- Suci mogu prekinuti utakmicu. To je njihovo oružje u borbi s rasizmom. Osobno mislim da je to najbolji način kako možemo zaštititi nogomet od takvih pojava - izjavio je Francuz za BBC Sport.

Platinija je iziritiralo novinarsko pitanje boji li se da bi eventualni rasistički ispadi mogli naštetiti njegovu ugledu.

- Mom ugledu da mogu naštetiti rasisti u Ukrajini i Poljskoj - vi se sigurno šalite? Zar bih ja trebao biti odgovoran za rasizam u Europi, u Engleskoj, u Francuskoj? Tu nema nikakve moje odgovornosti, osim što mogu pomoći u kampanjama u borbi s rasizmom. To je društveni problem. Od početka smo imali problema u organizaciji ovog Eura jer zemlje domaćini nikada nisu bile organizatori ovako velikog događaja. Bio je to veliki izazov za Poljsku, za Ukrajinu, ali i za UEFA-u - obrazložio je svoje stajalište Platini koji je negativnom ocjenio najavu talijanskog napadača Marija Balotellija da će napustiti teren u slučaju rasizma na tribinama.

- Dobit će žuti karton ako to učini jer on je igrač, a na sucu je da brine o takvim stvarima. Sudac donosi odluke. Mi smo savjetovali djelitelje pravde da prekinu utakmicu ako se nešto takvo dogodi - poručio je tamnoputom talijanskom reprezentativcu predsjednik UEFA-e.

- Želim reći još jednu stvar. Ovo nije problem samo Ukrajine i Poljske jer nacionalizma i rasizma ima svugdje. Odite u Francusku, SAD ili Englesku i tamo ćete naći probleme s rasizmom. To nije obilježje samo istočnoeuropskih zemalja - zaključio je Platini.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Coect 07.06.2012.

    lol sad se našao govorit moga je to reč na svjetskom prvenstvu kad su bile reprezentacije afrike južne amerike i azije koji je rasizam sad u modi da mi je znat?

  • PMF 087 07.06.2012.

    Glupo je prekidati utakmice radi toga jer se može zlouporabiti.. Gubi ti ekipa i gledaoci "zahuću" da bi se utakmica prekinula... Bolje je isprazniti taj dio stadiona ili naći neko drugo riješenje. U svakom slučaju treba stati na kraj tim i sličnim ispadima primitivaca u interesu sporta.

  • Say_No_to_Ero 07.06.2012.

    ODITE??? sjedi jedan seljak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare