To je to što me zanima!

Plava vrpca spasila Blanku Vlašić i splitski miting

Vrpca se pokazala odličnom. Bez nje bi Blanka Vlašić teško izdržala natjecanje na splitskom mitingu, kaže fizioterapeut Joško Gerželj
Vidi originalni članak

Svi su se pitali kakva je to plava vrpca na Blankinoj lijevoj nozi, je li to neki novi modni detalj. No baš je ta vrpca “spasila” skakački miting u Splitu. Da nije bilo tog japanskog medicinskog izuma, naša atletičarka zbog ozljede gotovo sigurno ne bi nastupila pred svojom publikom.
- Blanka je mogla primiti injekciju, ali nakon pola sata opet bi je bolio kuk. Vrpca je bila odlično rješenje. Puno joj je pomogla i gotovo je sigurno da bez nje Blanka ne bi izdržala cijelo natjecanje - rekao je fizioterapeut Joško Gerželj.
Dakle, ta vrpca, kombinacija gumenog zavoja i klasične sportske vrpce, rasterećuje bolno mjesto, a mišić može nesmetano funkcionirati. A Blanka Vlašić bila je nakon natjecanja i još jednog skoka preko dva metra vrlo sretna.
- Presretna sam što je sve završilo na ovakav način. Cijeli dan mi je prošao kao u bunilu, zbog ozljede, ali i zbog atmosfere u kući. Svi su bili bolesni, cijela obitelj imala je temperaturu. Toliko sam plakala! Da sam normalna, bila bih poludjela - našalila se Blanka.

SVI SU LUDI ZA KINESIO TAPEOM
Za razliku od obične bandaže, koja fiksira mišić i zglobove, Kinesio tape, kako se ova vrpca zove, omogućava normalne pokrete. Uz to poboljšava cirkulaciju krvi i plazme. Aktivira i određene živčane sustave, pa tako utječe i na smanjenje boli. Nema na sebi nikakvu kemijsku supstanciju, njezino je djelovanje čisto mehaničko, a ovisi i o smjeru u kojem je lijepite. Naravno, koriste je uz ostale, standardne vrste terapija. A te boje i vidljivost imaju vjerojatno i psihološki efekt na sportaša, kaže liječnik Hajduka i nogometne reprezentacije dr. Jurica Rakić.
Osim nogometaša, koje oduševila, za vrpcom su poludjeli svi naši najbolji sportaši - od tenisača i košarkaša do rukometaša. Prvi su je nosili vaterpolisti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gmolak 15.02.2008.

    To vam se zove Japanska bandaža i ima je i u drugim bojama(crna,kričavo roza i ova plava). Super stvar,i ja je isto stalno nosim.

  • Hacker-ri 15.02.2008.

    Nosim je od kad su je nosili kosarkasi na EU i traka je svjetska. ne boli nista :) ali kad je skines znas sta te ceka...

  • Messi_19 14.02.2008.

    ma daj ona bi brate mili skočila i bez noge

Komentiraj...
Vidi sve komentare