To je to što me zanima!

Pletikosa: Duhovni rast je jako bitan i moramo raditi na sebi

Proslavljeni hrvatski golman Stipe Pletikosa danas je održao propovijed u crkvi Sv. Križa u Splitu. Dotaknuo se svojih nogometnih početaka, kao i nekih životnih i vjerskih pitanja...
Vidi originalni članak

Proslavljeni hrvatski reprezentativni golman Stipe Pletikosa od 2016. je završio profesionalnu karijeru, a danas uživa u zasluženoj mirovini.

U karijeri je branio za Hajduk, Šahtar Donjeck, Spartak Moskvu, Tottenham, Rostov i Deportivo iz La Coruñe, a za Vatrene je upisao 114 nastupa čime je drugi na ljestvici nastupa hrvatskih reprezentativaca.

Danas je govorio na propovijedi u crkvi Sv. Križa u Splitu o svojim počecima kao i o nekim životnim i vjerskim temama.

- U mojoj mladosti sve je bilo drugačije, bilo je to najljepše doba kad sam s ocem išao na treninge i utakmice Hajduka - počeo je Stipe pa se prisjetio svog prvog odlaska Stari plac.

- 1985. godine sam išao prvi puta na Plac i igrali smo protiv Zvezde (1-1). Impresionirao me taj zeleni travnjak. Tada u to doba je bilo veliko zajedništvo.

VIDEO

Stipe i njegova supruga Angela imaju četvero djece. Dva sina i dvije kćeri njihov su ponos, no bračni par Pletikosa prošao je pravu muku.

- Dugo godina smo supruga i ja pokušavali začeti dijete. Nakon što mi je otac umro i poslije te velike životne tragedije, supruga je uspjela zatrudnjeti - prepričao je Stipe pa zaključio:

- Duhovni rast je bitan, teško ga je imati ako nisi redovit na nedjeljnim misama i na ispovjedima, ako svakodnevno ne razmišljaš o sebi. Moramo raditi na sebi da postanemo bolji ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dida124 22.04.2017.

    Ne postoji jako bitan, već vrlo važan.

  • piramida 22.04.2017.

    Da istina je da covjek treba traziti milost prvo za seba da moze primiti primiti bozije milosti ,kada se to desi tada se covjek mjenja iz korjena , postaje ponizniji i nekako lakse prolazi kroz sve barijere koje su mu na putu, Stipe sve man naj bolje od srca zelim da ustrajeta na svom putu jer vi mozete puno toga napraviti za vjeru i postenog covjeka.

  • emenike 22.04.2017.

    Kako 85 na Stari Plac a Poljud izgrađen 1979???

Komentiraj...
Vidi sve komentare