To je to što me zanima!

Pljesak za kunu: Navijačima šeici plaćaju da dođu navijati

Zarada je oko 80 kuna, a ako se 'dobro ponašaju i navijaju tijekom cijele utakmice' onda mogu zaraditi i bonuse, piše list iz UAE-a. Čelnici lige nemaju ništa protiv
Vidi originalni članak

Šeici polako preuzimaju nogometni svijet, plaćaju što treba i što ne treba, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pronašli smo ovaj drugi primjer. Naime, pojedini klubovi navijačima plaćaju da dođu na stadion i navijaju!

Po utakmici zarade oko 80 kuna, a ako se 'dobro ponašaju i navijaju tijekom cijele utakmice' onda mogu zaraditi i bonuse, piše list iz Abu Dhabija. Čelnici lige nemaju ništa protiv.

- U našoj gostoljubivoj kulturi klubovi smatraju da nije u redu da gledatelji plaćaju karte. Oni su članovi obitelji i pozivamo ih da dođu 'doma', a kao dobri domaćini ugostimo ih na pravi način - rekao je Abdullah Al Junaibi, predsjednik tamošnjeg Saveza.

U biti žele dobru atmosferu na tribinama, ali na ovaj način svi profitiraju. Možda bi se i neki hrvatski klubovi mogli ugledati na njih. 

Al Jazira ima najveću posjećenost, u prosjeku na njihove utakmice dolazi nešto manje od 16.000 gledatelja. Oni nekim svojim 'navijačima' plaćaju i prijevoz do stadiona, hranu i piće, a imaju i 'supervizore' koji regrutiraju pojedince pa ih naručuju po potrebi. Koliko ih naruče, ovisi o 'težini' utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Julian Assange 27.09.2012.

    ovo je samo dokaz da novcem možeš ama baš sve kupit... stadion, klub, birane igrače, eto sad i navijače da ne usfali atmosfere u tako umjetno stvorenoj sredini... kad se zaigra pa krene po zlu, kupit će se i suce, pa zatim medije da to sve upakiraju u fini celofan sa mašnom nabrijane popularnosti... ne ide im više u haremu, pa si kupili novu igrariju :-)

  • ko od brda odvaljen 27.09.2012.

    Ali ne,ja odem u dezanovac da pogledam lokalni okršaj dva kao fol najbolja kluba u 2 ŽNL...i sta bude...idu mi dva lika i naplacuju po 10kn haha A gledatelji gledaju na livadu iz kukuruza

  • pustertal 27.09.2012.

    e ova je dobra odma bi se smanjila nezaposlenost,otvaram firmu navijaća kome treba šaljem

Komentiraj...
Vidi sve komentare