To je to što me zanima!

Pobijedi li Tsongu, Murray preskače Nadala na broju 2

Britanac Andy Murray sjajno igra na Masters turniru u Montrealu, a u ponedjeljak bi mogao osvanuti na broju 2. Mora pobijediti Tsongu...
Vidi originalni članak

Španjolac Rafael Nadal preskočio je Australca Lleytona Hewitta na drugom mjestu ATP ljestvice 18. srpnja 2005. godine. Od toga dana, samo su dvojica tenisača zauzimali prva dva mjesta na rang ljestvici, Švicarac Roger Federer i Nadal. Točnije, Federer je bio broj 1, a Nadal broj 2 do 18. kolovoza prošle godine kada su zamijenili mjesta. No, budući da je Nadal propustio više od dva mjeseca sezone zbog bolova u koljenima, Federer ga je trijumfom u Wimbledonu skinuo s čelne pozicije i opet zasjeo na tron.
No, sada bi Nadal, koji je prošle godine osvojio Roger Masters u Montrealu, a na ovogodišnjem izdanju je ispao od Argentinca Juana Martina del Potra u četvrtfinalu, mogao ostati i bez drugog mjesta. Murray će osigurat će zbroj od 8.850 bodova u slučaju pobjede protiv Tsonge i plasmana u finale, dok će Nadal sljedećeg ponedjeljka imati 8.665 bodova.
Murray je u četvrtfinalu Rogers Mastersa pobijedio Rusa Nikolaja Davidenka 6-2, 6-4 za 82 minute igre. Protiv Tsonge, koji je u četvrtfinalu svladao Rogera Federera 7-6(5), 1-6, 7-6(3), iako je Federer vodio s 5-1 u trećem setu, Murray je dosad odigrao dva meča na razini ATP turnira, omjer je 1-1. U četvrtfinalu Metza 2007. godine bolji je bio Škot, a u 1. kolu prošlogodišnjeg Australian Opena slavio je Francuz u četiri seta.
Prvi puta sastali su se još 2004. godine na ATP Chalengeru u Nottinghamu, na travi. I taj meč dobio je – Tsonga...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • HBCRO 15.08.2009.

    Pa ak se Nadal raspadne bar će se raspasti sa 6 Grand Slam turnira u vitrini dok Murray nema niti jedan.Osim toga smiješno je da ljudi otpisuju Nadala i Federera čim izgube meč-i oni su ljudi, skloni ozljedama i pogreškama.A Murray je prepasivan u nekim mečevima što je razlog zašto sa takvim fenomenalnim talentom nema GS.

  • COLE_VU 15.08.2009.

    taj murray je najapamenitji igrac na touru.ništa ne srlja fino drži loptu i čeka priliku i onda kad ga pustis u teren on to rješava bez problema,a rafa ima jos godinu dana fore i onda je u kolicima,pa frajer ce se raspast

  • HBCRO 15.08.2009.

    A svejedno broj tri ili dva ak nemaš osvojen Grand Slam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare