To je to što me zanima!

Pobijedila rak i zaigrala na US Openu: Vratila se pobjedom...

Lijepo je što sam ponovno na terenu, ali za mene nije najvažnije samo što igram tenis, nego i što pobjeđujem, rekla je Klejbanova nakon pobjede na US Openu
Vidi originalni članak

Ruska tenisačica Alisa Klejbanova 2011. godine na svoj 22. rođendan šokirala je svijet sporta objavom da boluje od raka limfatičkog aparata nepoznatog uzorka. Najavila je da će se vratiti i ponovno zaigrati tenis. Dvije godine kasnije Ruskinja je zaigrala na US Openu i na terenu broj sedam pobijedila Portorikanku Monicu Puig rezultatom 6-4, 3-6, 7-5. 

- Lijepo je što sam ponovno na terenu, ali za mene nije najvažnije samo što igram tenis, nego i što pobjeđujem. Odavno sam završila s terapijama, ali je tijelu trebalo dosta vremena kako bi se oporavilo. Nije to samo povratak normalnom životu, nego stvarno trud do krajnjih granica. Stvarno je bilo teško, čak i za ljude koji nisu imali probleme kao ja. Za normalnu osobu, teško je doći do ovog nivoa, a za mene je još i teže. Ali spremna sam i svjesna da neće biti lako - rekao je Klejbanova.

Ruskinja je trenutno 363. tenisačica svijeta, ali želi povratak u vrh, gdje je i pripadala prije bolesti. Naime, bila je 20. tenisačica svijeta.

- Trenutno je moj cilj biti među 100 i učinit ću sve što je u mojoj moći - zaključila je 24-godišnja Klejbanova. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mangart 27.08.2013.

    zadnji koji je nakon raka postao šampion bio je lance armstrong. a znamo kako je to završilo.

  • gostinha 27.08.2013.

    svaka cast..

Komentiraj...
Vidi sve komentare