To je to što me zanima!

Pobijedili Španjolce i ostali bez Balića na tri utakmice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska je pobijedila Španjolsku 31-29 u 1. kolu olimpijskog turnira u rukometu. Osvojili smo prva dva boda, ali brine ozljeda lista Ivana Balića...
Vidi originalni članak

Agresivno, agresivno, samo agresivno, ponavljao je Lino Červar tijekom time-outa minutu i 20 sekundi prije kraja utakmice. U tim je trenucima Hrvatska imala 30-29 i napad.
- Bez obzira što se dogodi u napadu, puni šprint u obranu! - bila je 'naredba' kapetana Pere Metličića prije izlaska na parket.
A dogodilo se to da su nakon 15-ak sekundi našeg napada suci Ulrich i Lamme podigli ruke. Odgovornost je preuzeo najmlađi, Domagoj Duvnjak. Pogodio je od stative za 31-29 i Španjolcima je ostalo 25 sekundi za napad. Probao je Iker Romero, no Venio Losert je odbio i hrvatsko slavlje moglo je početi.
Velika pobjeda protiv Španjolaca u pekinško praskozorje ostat će, na žalost, u debeloj sjeni teške ozljede Ivana Balića. U 24. minuti dvoboja kojeg su branitelji olimpijskog zlata otvorili maestralno Balić je zakoračio unazad, doskočio na petu i legao na parket držeći se za glavu. Šepajući se povukao u kut dvorane i legao potrbuške. Dr. Miškulin dotrčao je s ledom i započeo s obradom lisnog mišića desne noge. Ivano se upinjao na laktove da vidi što dečki rade na terenu. A dečki su pošteno radili, svi do jednoga. Lacković puca od snage, probija i zabija, Alilović je obranio pravo čudo udaraca, Vori je bio neumoljiv i stopostotan, povratnik Metličić lucidan, a mladi Duvnjak hrabar a odgovoran.
I dok su svi iščekivali da se Balić vrati na teren, on se uz liječnikovu pomoć pridigao, nategnuo dres preko glave iskazujući sav svoj očaj i šepajući otišao u svlačionicu.
- Što sam osjetio? Užasno jaku bol, kao da me netko probo nožem - opisao je kasnije osjećaj iz te kobne 24. minute.
Doktor Miškulin je objasnio da je bol bila prevelika, da Ivanu nisu pomogle ni bandaže ni istezanja. I zato se nije vraća u igru.
- Balić je zaradio djelomičnu rupturu lista desne noge promjera 2x1 mm. Radi se o relativno teškoj ozljedi. Dobro je da nema hematoma, koji će se vjerojatno stvoriti, ali dobro je da do njega nije došlo odmah jer bi to produžilo vrijeme oporavka. I ovako Ivano neće igrati najmanje iduće tri utakmice. Naš je plan da bude spreman za četvrtfinale 20. kolovoza - kazao je liječnik rukometne reprezentacije, dr. Mladen Miškulin i time jasno kazao da Červar i igrači na Balićevu pomoć neće moći računati u utakmicama protiv Brazila, Francuske i Poljske. Miškulin je dodao i da je Ivano vrlo pogođen ozljedom.
- A koji bi to sportaš, uostalom, lako primio. Mi u našoj misiji u Selu imamo kompletnu aparaturu za potrebnu intenzivnu terapiju. Imamo dubinski laser, magnetoterapiju, a radit ćemo puno i s rukama i ledom - rekao je Miškulin.
Na pitanje koliko će Balić izgubiti na fizičkoj spremi obzirom na nužno mirovanje sa smijehom je odgovorio:
- Mi smo već u šali ustvrdili da Ivano najbolje igra kad ne trenira. Izvrsno iskustvo sa EP-a u Norveškoj, uoči kojeg nije trenirao zbog ozljede leđa, najbolje pokazuje kakav je Balić igrački i fizički potencijal.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 31-29 (16-11)
HRVATSKA: Alilović, Sulić 1, Balić 2, Duvnjak 3, Lacković 5, Vori 4, Džomba 5, Horvat 2, Vuković, Metličić 4, Vukić 2, Valčić 3, Losert.
ŠPANJOLSKA: Hombrados, A. Entrerrios 5, Rocas 6, R. Entrerrios 1, Garabaya 3, Prieto, Belaustegui 1, Lozano, Davis 1, Barrufet, Garcia 8, Romero 3, Malmagro 1, Tomas.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sanjaR 11.08.2008.

    Bas je bilo u kukiju gledat Balica kako nemoze hodat i posli kad je staja sa strane. :( Al poznavajuci njega taj igra i sa bolovima! Ivano pozdrav! AJMO NASI!

  • Barney 10.08.2008.

    Ozzy ovaj puta Ivano nije pokupio batine...krivo je stao i pao sam od sebe...niko ga prstom nije taknuo...imamo peh sa ozljedama ali bicemo prvaci

  • lilo_09 10.08.2008.

    Svaka cast rukometasima i Ivanu Balicu, e to je pravi sportas, covjek doslovno ostavlja sve na terenu i svaka im cast svima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare