To je to što me zanima!

Pobijedili su europske prvake: To nije uspjelo niti Draženu...

"MOZART" U TEL AVIVU Dražen Petrović dvaput je s Cibonom gostovao u Tel Avivu kod Maccabija. Oba puta je izgubio. Cedevita je uspjela šokirati prvake (83-73)...
Vidi originalni članak

Tek prije četiri godine Cedevita je prvi put u svojoj povijesti pobijedila Cibonu. No dok su ‘vukovi’ ove jeseni jedva izbjegli stečaj, klub Emila Tedeschija usred Tel Aviva pobjeđuje europskog prvaka Maccabi.

- Prije puta rekao sam dečkima da mogu igrati protiv najboljih europskih momčadi. Nadam se da nakon ove pobjede to više neće zaboraviti - rekao je Jasmin Repeša.

U Tel Avivu su tijekom povijesti padale i najveće hrvatske momčadi. Dražen Petrović dvaput je s Cibonom gostovao u Izraelu. Nijednom nije pobijedio I to oba puta kad su ‘vukovi’ na kraju sezone osvajali europski naslov. Samo su se Cibona 1992. i Jugoplastika 1990. iz Izraela vratile slaveći. I još jedan kuriozitet, s Cibonom je prije 22 godine u Tel Avivu pobijedio Franjo Arapović, a njegov sin Marko to je sad ponovio s Cedevitom.

- Mislim da smo na putu da napravimo nešto veliko. Ova nam je pobjeda trebala za ‘klik’ u glavi - istaknuo je Marko.

Cedevita nema vlastiti skupocjeni autobus , nema niti svoju dvoranu, ali ima ideju i plan. Zato je u Tel Avivu i pao Maccabi. Nije se to dogodilo slučajno. Tedeschi je treneru Jasminu Repeši u ruke dao momčad od, osim Gordića, hrvatskih igrača. I to je jedini put. Cibona je najbolji primjer što se događa kad ambicije prekorače financijske mogućnosti.

Cedevita, međutim, nema niti navijače. I to je još jedino što nedostaje Emilu Tedeschiju. Navijači koji će se ponositi ovim klubom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gospon fulir 09.11.2014.

    Staviti Dražena i Cedevitu u istu rečenicu je uvreda za Dražena. Grozan članak.

  • Skanjac 08.11.2014.

    Drazen niti nije morao pobjedjivati prvake, on je sam prvak!

  • miris kusa 08.11.2014.

    clanak bez veze i po meni vrijedjanj najboljeg sportasa na na ovim prostorima ikad, novinar daj malo razmisli prije nego nesto napises za javnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare