To je to što me zanima!

Pobjede Interu i Barci, po bod svakom na Calderonu

U srijedu navečer sudionici Lige prvaka bili su znatno neefikasniji nego dan ranije. Najviše je zabila Barcelona, pet komada u Baselu
Vidi originalni članak
Uvertira utakmici između Atletico Madrida i Liverpoola trajala je neobično dugo; počelo je dvojbama hoće li se uopće igrati na Vincente Calderonu, a završilo ozljedom Torresa i njegovim 'ne' na ponudu da sjedne u svečanu ložu, te izostavljanjem Sergija Agüera iz prve momčadi... Kada je konačno počelo, u naslovnu je ulogu izbio Robbie Keane. Lijepim golom završio je akciju Xabi Alonsa i Gerrarda. Liverpool je tri boda u rukama držao do 83. minute, kada je Forlan dodao za Simaoa. Portugalac je gađao i pogodio u suprotni Reinin kut za remi, koji je nakon potpuno izjednačenih 90 minuta i najrealniji ishod.
Inter je u najjačem sastavu dočekao Anorthosis na svom stadionu, ali Ciprani su se opet pokazali ozbiljnom momčadi, koja i najvećima može zagorčati život. Gol odluke djelo je Brazilca Adriana, koji je glavom pogodio nakon dodavanja sunarodnjaka Maicona s desne strane. Inter je imao 20 udaraca, loptu u nogama 60 %, ali samo je jedna lopta završila u mreži.
Ova je pobjeda Intera dodatno dobila na vrijednosti nakon što je Werder uzeo samo bod na gostovanju u Ateni. Panathinaikos, za koji nije branio Mario Galinović, gubio je 1-0, pa poveo 2-1. No nisu izdržali, primili su gol tri minute prije kraja i ostali bez pobjede. Samo koji trenutak uoči tog gola ušao je Ante Rukavina.
Iako je Guardiola najavljivao da će Messija odmarati u Baselu, ponajbolji svjetski nogometaš ipak je istrčao na St. Jakob'su. I ne samo da je istrčao, već je i zabio u 4. minuti. Mladi Busquets, koji je ovom utakmicom debitirao u Ligi prvaka, je nastavio, pa se nadovezao Bojan Krkić. Nakon 22 minute bilo je 3-0 i priča je bila gotova. Ili zamalo gotova, budući da su početkom nastavka pala još dva gola za potpunu katastrofu Basela.
Šahtar je na svom igralištu, nakon tragičnog poraza od Barce u prošlom kolu, dočekao Sporting. Ukrajinci, na čelu s kapetanom Darijem Srnom, napadali su i pokušavali probiti obranu Sportinga. To se do kraja nije dogodilo, ali primiti su uspjeli. Liedson je junak Portugalaca, zabio je za tri boda.

SKUPINA A

BORDEAUX - CLUJ 1-0 (Cadu 24-ag)
CHELSEA - ROMA 1-0 (Terry 77)
TABLICA: Chelsea 7, Cluj 4, Roma 3, Bordeaux 3.

SKUPINA B
INTER - ANORTHOSIS 1-0 (Adriano 44)
PANATHINAIKOS - WERDER 2-2 (Mantzios 36, 68 / Mertesacker 29, Almeida 87)
TABLICA: Inter 7, Anorthosis 4, Werder 3, Panathinaikos 1.

SKUPINA C
ŠAHTAR - SPORTING 0-1 (Liedson 76)
BASEL - BARCELONA 0-5 (Messi 4, Busquets 15, Krkić 22, 46, Xavi 48)
TABLICA: Barcelona 9, Sporting 6, Šahtar 3, Basel 0.

SKUPINA D
ATLETICO - LIVERPOOL 1-1 (Simao 83 / Keane 14)
PSV - MARSEILLE 2-0 (Koevermans 71, 85)
TABLICA: Liverpool 7, Atletico 7, PSV 3, Marseille 0.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bole top 22.10.2008.

    srna jeb... se sjebali ste ma za 720kn,to ces mi vratit bar imas para na bacanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare