To je to što me zanima!

Pobjedili Žalgiris i najavili da će prestati s treninzima

Momčad Cibone pobijedila je u Zagrebu u 4. kolu košarkaške Eurolige Žalgiris 64-52. Cibosima je to prva pobjeda u Europi nakon tri teška poraza
Vidi originalni članak

Košarkaši Cibone su nakon tri uzastopna poraza u Euroligi upisali i prvu pobjedu. U Draženovu su domu pobijedili litavski Žalgiris 64-52. Iako je rezultat uvjerljiv, 'vukovi' su značajniju prednost osigurali tek u posljednjoj četvrtini koju su Zagrepčani dobili 17-8.
- Teško izborena pobjeda. Očekivali smo tvrdu utakmicu. Nismo bili dobri većinu utakmice, no drugo poluvrijeme smo se skupili i spriječili njihov napadački skok - rekao je kapetan Cibone Marin Rozić koji je zabio 10 koševa i triput skočio.
Upravo je kapetan borbenošću u obrani i pokrenuo ostale 'cibose' koji su u drugom dijelu pokazali da ova momčad ima mišiće i da se za pobjedu u Europi moraju potući žele li pobjedu. To je još dodatno otežala i ozljeda Bagarića, jedinog iskusnog centra u momčadi hrvatskog prvaka. Odlično ga je zamijenio Lukša Andrić sa 10 koševa i četiri skoka, najviše kod domaćih.
- Ovo je način na koji moramo igrati i onda ćemo moći ući i u Top 16 Eurolige, ali i daleko dogurati u NLB-u - dodao je Rozić. Najbolji strijelac 'vukova' i ovaj put je bio Marko Tomas sa 14 koševa, a 11 je dodao Vukušić.
Preokret je donio jedan od onih koji češće sjedi na klupi. Vedran Princ je za šest minuta igre Ciboni donio impuls kakav joj nisu dali ni Graves ni Gordon.
- Prije nego što je ušao bili smo "mrtvi". On je unio agresivnost na mjestu playmakera, a tek nakon toga isto je počeo činiti i Gordon - hvalio je Velimir Perasović Princa, te potvrdio da ga nije otpisao, kao što je djelovalo u dosadašnjem dijelu sezone. Trenera je oduševila pobjeda.
- Ginuli smo i svaku četvrtinu smanjivali broj koševa protivnika - završio je Peras.


ZA DESET DANA PRESTAJEMO TRENIRATI

Dugo su trpjeli dugovanja, neisplaćene plaće i premije, a sad nakon ove pobjede mogu mirne duše izaći pred Upravu i postavljati uvjete.
- Odlučili smo da će do 21. studenog i utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu sve biti kao dosad. Ako nam se do tada ne isplate zaostaci ili barem ne dobijemo neke garancije, više nećemo trenirati – iznio je stav igrača kapetan Marin Rozić.
Već u četvrtak će Roza, kao predstavnik igrača, na sastanku s Upravom iznijeti zahtjeve momčadi. Objasnio je da su svi igrači suglasni u odluci i svi će zajedno u štrajk, uključujući i Amerikance. Osim Gordona i Gravesa, koji su dobili dio plaća, nitko od ovoljetnih pojačanja nije još ništa dobio, a starosjediocima klub duguje ukupno pet plaća i premije.
- Od ljeta iz tjedna u tjedan samo slušamo prazna obećanja. Pa bilo bi ljudskije da su od početka bili iskreni, da su pošteno rekli da zbog recesije nema novca i da će učiniti sve što mogu da nešto nabave, a da mi možemo ostati ili otići. Ovako stalno nešto očekujemo, a ispada da lažu - ljutit je Vedran Vukušić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • _lackovic_ 12.11.2009.

    \"To je još dodatno otežala i ozljeda Bagarića, jedinog iskusnog centra u momčadi hrvatskog prvaka\". A ja bih rekao da je izostanak Bagarića bio pojačanje, s obzirom na njegove dosadašnje igre, odnosno neigre.

  • barkley 12.11.2009.

    Lijepo prestanite trenirati dok ne dobijete sve zaostatke za one poraze od 30 i više razlike.Sreća što vam je kapetan domaći dečko koji obožava klub pa s tim jadnik i trpi.Da je netko od pridošlica vjerovatno bi već počeo štrajk.I to vam je rezultat sustavnog uništavanja hrvatske košarke da nemate lipu u blagajni,ode Banderas a vi lijepo na trg i prosite bando.

  • casio 12.11.2009.

    Hebite se dečki . Država u komi,raja polugladna,koga je briga za košarku i vas. Premije? Šipak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare