To je to što me zanima!

Pobjednici s OI u Ateni i Tomaš Berdych na početku

Čileanska kombinacija Gonzalez - Massu bit će prvi protivnik hrvatskoga para na olimpijskom turniru, dok će Karlović na češkog tenisača
Vidi originalni članak

U Ateni 2004. Ivan Ljubičić i Mario Ančić su došli do polufinala. No tamo su ih čekali Fernando Gonzalez i Nicolas Massu, Čileanci koji su naš dvojac gurnuli u borbu za broncu. Medalju su Mario i Ljubo i uzeli, a Čileancima će naši imati priliku uzvratiti nakon četiri godine. Ponovno Olimpijske igre, vjerojatno ponovno Ljubičić, ali ovoga puta u prvom kolu.
Ako bude mogao, Ljubičić će igrati u paru s Marinom Čilićem, a možda čak zaigra i u pojedinačnoj konkurenciji. Ždrijebom je za protivnika dobio Argentinca Agustina Callerija, kojega je dobio svih pet njihovih međusobnih okršaja dosada. No ruptura mišića još nije potpuno zaliječena i pitanje je hoće li Ivan moći...
Sigurno će zato moći Marin Čilić, koji je prvi puta na Olimpijskim igrama. Na startu ga također očekuje Argentinac, 37. igrač svijeta Juan Monaco. No najgore je ipak prošao Ivo Karlović. Iako je jedini od naših postavljen za nositelja (14.), izvukao je neugodnog Tomaša Berdycha, 18. tenisača ulazne ATP ljestvice.
Za tu će se ljestvicu turnir u Pekingu također bodovati. U tome se vjerojatno krije i razlog dolaska cijele kreme svijetskog tenisa na Igre. Tu je aktualni prvi igrač svijeta Roger Federer, koji će u prvom kolu igrati protiv Rusa Tursunova, kao i njegov nasljednik Rafa Nadal, čiji je protivnik Talijan Starace. Srbija velike nade polaže u Novaka Đokovića, a stigao je i četvrti igrač svijeta, odlični Rus Nikolaj Davidenko.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare