To je to što me zanima!

Počast legendi: Dinamo jedan teren nazvao po Cici Kranjčaru!

Svečano otvaranje bit će uoči zagrebačke utakmice Dinama i Rapida, a Cico je pobijedio u konkurenciji petorice klupskih asova koji su bili ponuđeni u anketi
Vidi originalni članak

Zlatko Kranjčar postao je treća Dinamova legenda koja je dobila dio maksimirskog stadiona! Naime, ime nezaboravnog Cice nosit će jedan od pomoćnih terena, onaj juniorske momčadi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U čast Ratka Kaciana i Ice Hitreca Dinamova nogometna škola i pomoćni teren ispod istične tribine nose naziv Hitrec-Kacian, a sad će jedan od pomoćnih terena godinama, desetljećima čuvati sjećanje na Cicu Kranjčara.

Kranjčar je bio ikona generacije koja je 1982. donijela Dinamu naslov prvaka nakon 24 godine čekanja, potom bio prvi kapetan hrvatske reprezentacije, na utakmici protiv SAD-a 1990. godine, a potom i izbornik koji je vodio "vatrene" na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. Također, vodio je Dinamo u Ligi prvaka.

Preminuo je 1. ožujka u 66. godini. I bio jedan od petorice kandidata po kojem je Dinamo htio nazvati pomoćni teren juniora.

Klub je ponudio još Dražana Jerkovića, Krasnodara Roru, Slavena Zambatu i Zlatka Škorića, a glasovati su mogli svi vlasnici Dinamova tokena. Tko god je kupio barem jedan token, mogao je glasovati. Od oko 2300 navijača koji su sudjelovali u anketi, za Cicu je glasovalo njih 36,03 posto.

Svečano otvaranje Terena Cice Kranjčara bit će uoči druge utakmice Dinama i Rapida, u četvrtom kolu Europske lige, koja se igra 4. studenoga.

I bit će toga još, i ostale pomoćne terene Dinamo će nazvati po svojim legendama. Zasluženo, da nikad ne padnu u zaborav.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 19.10.2021.

    Jel to onaj što je odveo dina u Hajduk, ne ne treba se zvati ništa po njemu to je moje mišljenje.

  • 19.10.2021.

    E svaka čast,lijepa vijest

  • Ghost7 19.10.2021.

    Nema Dinamo dovoljno terena koji bi nosili imena legendi kluba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare