To je to što me zanima!

Počele kvalifikacije za SP, Messi i Suarez 'napenalili' protivnike

Argentina-Ekvador 1-0, Urugvaj-Čile 2.1, Paragvaj-Peru 2-2... Prve tri odigrane utakmice uvijek spektakularnih južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Vječni favorit Brazil starta noćas u 02.30 s Bolivijom
Vidi originalni članak

Ples južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. trebao je početi u ožujku, ali zbog pandemija korona virusa sve je odgođeno sedam mjeseci, a kada je krenulo u prvi plan istrčale su dobro poznate face, nedavno rastavljeni 'blizanci', Leo Messi i Luis Suarez.

Pogledajte video: Messi, Messi, Messi...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vječni favorit Brazil svoje će kvalifikacije započeti u 02.30 u noći s petka na subotu (kod kuće protiv Bolivije), a sat vremena ranije u Barranquilli igraju Kolumbija i Venezuela.

Sinoć su prvi na travnjak istrčali Paragvajci i Peruanci. Vatreni start, četiri gola i na kraju: 2-2. Za Peru dva gola je zabio Ande Carillo, izjednačujući u 85'.

Suarez i Messi su favorizirane Urugvaj i Argentinu do pobjeda dovukli iz penala. Messi je jedini gol na Argentina vs Ekvador s bijele točke zavukao već u 13' i... Tu su golovi stali. Premda je Argentina naprijed igrala s moćnim trojcem Messi-Ocampos-Lautaro.

Urugvaj je proživio mali uvodni kvalifikacijski triler protiv jakog Čilea. U Montevideu, gosti s Interovim dvojcem Vidal-Alexis, domaći bez Cavanija koji je tek nedavno našao novi klub (Man United) i tek lovi formu.

Suarez je iz penala donio vodstvo Urugvajcima pred kraj prvog dijela (39') nakon dugih VAR konzultacija. Izjednačio je golgeterski lisac Alexis Sanchez u 54', a tri boda sastavu vječnog Oscara Tabareza donio je Valencijin napadač Maximiliano Gomez egzekucijom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Od deset reprezentacija na Mundijal ih ide pet, četiri izravno, a peti može kroz kvalifikacije. Uz nedodirljivi trojac Argentina-Brazil-Urugvaj favoriti su još Čile i Kolumbija s Jamesom Rodriguezom, Zapatom, Murielom, Falcaom...

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ejdžej 09.10.2020.

    Ne tribate tako ruzno govorit napenalili kao da mi nismo napenalili Ruse i Dance na SPu

  • Mthesecond 09.10.2020.

    Vjecni favorit Brazil protiv uvijek neugodne Bolivije..A Argentina po tradiciji,uvijek neki tijesni rezultati,mucenje s njima,u zadnjem kolu se budu kvalificirali :)))

  • odcentramalonadesno 09.10.2020.

    Te kvalifikacije u J. Americi su teška lakrdija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare