To je to što me zanima!

Pochettino izvadio Messija već na poluvremenu, PSG gubio pa u završnici jedva srušio Lille!

PSG opet nije briljirao, ali je na individiualnu kvalitetu uspio okrenuti Lille i doći do pobjede u francuskom derbiju (2-1). Ivo Grbić branio je za goste i skupio četiri obrane
Vidi originalni članak

Nešto je trulo u pariškom raju. Drugačije se ne može opisati ono što PSG prikazuje ove sezone. Momčad vrijedna 990 milijuna eura i nakrcana brojnim zvijezdama ne igra kao netko tko ove sezone cilja na trofej Lige prvaka. Samo individualna kvaliteta večeras je zamaskirala sve probleme koji muče Mauricija Pochettina. Provlače se, ali pitanje do kada.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U derbiju francuskog prvenstva PSG je na jedvite jade na domaćem terenu srušio Lille (2-1) u 12. kolu Ligue 1. Aktualni prvak očitao je nogometnu lekciju bogatim Parižanima (igrali bez Verrattija i Mbappéa) u prvom poluvremenu. 

Visokim presingom, agresivnom igrom i brzim kontrama, gosti su dominirali u prvom dijelu pa na koncu i poveli golom Davida u 31. minuti. Bila je to spora, bezidejna i jalova igra PSG-a koji je izgledao nemoćno bez obzira što su na terenu bili Leo Messi i Neymar. 

Bilo je jasno od samog početka da nešto nije u redu s argentinskim čarobnjakom koji baš ne briljira u novom klubu. Gosti su lakoćom zaustavljali sve njegove pokušaje, a onda ga je Pochettino, na opće iznenađenje, izvadio već na poluvremenu.

Nešto slično dogodilo se i protiv Lyona kada ga je izvadio pola sata prije kraja na što je Messi prosvjedovao. Probudile su se sumnje da je opet došlo problema na relaciji dvojice Argentinaca, no moguće da je riječ o ozljedi.

Messi je propustio jučerašnji trening i bio je upitan za sami susret zbog problema s mišićem. Stisnuo je zube i probao, no to nije najbolje izgledalo pa ga je Pochettino ostavio u svlačionici.

Umjesto njega ušao je Icardi, a PSG je povećao u brzinu više. Izgledalo je to puno bolje, konkretnije, ali i dalje sve na inspiraciju pojedinca. Prijetili su Neymar, Di Maria, Icardi, ali briljantan je bio hrvatski golman Ivo Grbić koji je skupio četiri obrane. Kod oba gola PSG-a nije mogao ništa. 

PSG ne igra dobro, ali opet mu je individualna kvaliteta donijela preokret, baš kao protiv Leipziga i Angersa. Prvo je Di Maria asistirao u 74. minuti Marquinhosu za 1-1, a pobjedu i veselje domaćim navijačima donio je Di Maria u 88. minuti na asistenciju Neymara. 

Lille je imao pariške bogataše na koljenima, ali nije uspio. Domaćini su se opet provukli.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • RobertC 30.10.2021.

    doveli raka mesija da im uništi svlačionicu

  • NEPREDVIDLJIV 721 30.10.2021.

    Sto sam ja govoria, unazadia PSG u 2010 godinu, prosle godine sa milijarderskom ekipom Barcelone uzeti trece misto u nikad slabijoj La Ligi, brukati se protiv Bayerna u Ligi Prvaka, moze samo jedan kapetan, neka vama marketinga PSG dalje toga necete vidit

  • VexB 30.10.2021.

    Lako za Messia...tužno je kako PSG igra s onakvim igračima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare