To je to što me zanima!

Počinje MMA League: Spektakl u West Gateu s čak 20 boraca

S početkom u 18 sati u subotu počinje glavni dio natjecanja u prvoj hrvatskoj MMA ligi. U šoping centru West Gate za polufinale borit će se 20 boraca iz cijele države
Vidi originalni članak

Pretkola Croatian MMA League-e bila su prepuna odličnih mečeva i spektakularnih završetaka, pa je sigurno kako je vrijeme da se takva večer ponovi. U subotu 21. travnja održat će se četvrtfinalne borbe u kojima će se borci boriti za plasman u polufinale lige. Mečevi će se održati u 5 težinskih kategorija, a kao i do sada, ugostit ćemo borce iz cijele Hrvatske.

U prvom meču sastat će se Josip Brkić, štićenik zagrebačkog Cromma Gyma i Filip Pejić, stićenik zagrebačkog Olimp Ban Teama. Radi se o dva mlada, talentirana i vrlo perspektivna borca od kojih možemo očekivati pravi parteraški okršaj. Ovaj meč zasigurno će baciti jedno novo svjetlo na kategoriju -70 kg, a sudeći prema rivalstvu ove dvojice boraca, vjerojatno je da će borba završiti prekidom.

Drugi meč u istoj kategoriji ugostit će Ivana Vladimira, izvrsnog udarača iz zadarskog Bandog Teama, koji će odmjeriti snage s Markom Burušićem (UFK Novi Zagreb), za kojeg se može očekivati da će svoju priliku za pobjedu ipak tražiti u parteru. Vladimir će stoga od prve sekunde pokušati iskoristiti svoje dulje ekstremitete i nokautirati svog protivnika što je prije moguće.

Meč Tončija Peruška iz puljanskog Trojan Teama i Mateja Jurina iz zagrebačkog Leon Gyma sigurno je dvoboj koji željno iščekujemo. Peruško će borbu nastojati što prije odvesti u parter, dok je Jurinu u interesu da borbu drži što dulje u stojci. Iako se Jurin vrlo dobro snalazi u parteru, preferira stojku pa će vjerojatno upravo u tom segmentu borbe tražiti svoju priliku za pobjedu nokautom.

Osim Peruška i Jurina, u kategoriji -77kg očekuje nas dvoboj Ivana Zovka i Ante Radmana. Zovko dolazi iz zaprešićkog Anakonda Teama, dok  je Anto Radman predstavnik UFK Novi Zagreb.  U ovom meču možemo očekivati pravi rat u stojci, koji će Radman vjerojatno spustiti u parter ukoliko primi neki ozbiljniji udarac. Zovko se bolje snalazi u stojci, tako da će sigurno od prve sekunde ići na razmjenu udaraca i nokaut.

Kategorija -84 donosi nam dva izvrsna dvoboja. Prvi dvoboj ove kategorije, inače 5. meč večeri, je ogled između Zorana Đođa i Antonija Mijatovića. Mijatović dolazi iz zagrebačkog Olimp Ban Teama, što znači da je samo pitanje vremena kada će borba pasti u parter. Što se ranije to dogodi, veća je prednost za Mijatovića. Zoran Đođ iz Bjelovarskog X Teama, imat će težak zadatak ukoliko želi Mijatoviću parirati u parteru.

Drugi dvoboj ove kategorije je i dvoboj Luke Jelčića i Franka Klimana. Luka Jelčić štićenik je zagrebačkog Croatian Top Teama i u kutu mu je hrvatski UFC borac Igor Pokrajac. Luka je vrlo dobar parteraš, no ne preza niti od izmjene udaraca u stojci. Franko Kliman dolazi iz puljanskog Trojan Teama i odličan je udarač, inače štićenik našeg proslavljenog borca Zelga Galešića i njegov blizak prijatelj. Rušenje u parter Jelčićev je recept za pobjedu, dok će Kliman morati uložiti mnogo truda ukoliko želi ostvariti prednost u stojci.Samo muške stvari d.o.o.

Sedmi meč večeri održat će se u kategoriji -93kg. U njemu će snage odmjeriti Božo Mikulić iz zadarskog Bandog Teama, te nešto stariji Elvis Huseljić, predstavnik kluba Likos iz Gospića. Iako se Mikulić može pohvaliti svojom tjelesnom snagom i samouvjerenošću, teško je povjerovati da će mu to mnogo pomoći protiv Huseljića. Ovo je vrlo neizvjestan meč u kojem ni po kojem kriteriju ne možemo dati prognoze.

Osmi meč večeri ugostit će Marka Lekića iz zagrebačkog UFK Trešnjevka koji će snage odmjeriti protiv odličnog parteraša Mateja Batinića, inače predstavnika Olimp Ban Teama iz Zagreba. Obojica borca izvrsni su parteraši, no Batinić ima uspjeha i u stand-up disciplinama. Batinić će stoga svoju priliku sigurno tražiti u stojci odmah od početka borbe, dok će Lekić vjerojatno borbu htjeti svesti na nadmudrivanje u parteru.

Deveta borba večeri u kategoriji +93kg  donosi nam ogled iskusnog Vukovarca Siniše Alavanje iz Dragon Gym-a, te predstavnika karlovačkog Shark Gym-a Maria Jagatića. Obojica su udarači, s time da je Alavanja mnogo iskusniji borac, no Jagatić je ipak nešto viši i lakši što mu je u ovom dvoboju prednost. Samim time, možemo naslutiti ranu izmjenu udaraca u stojci što će publika sigurno nagraditi.

Posljednja borba večeri ugostit će Dražena Glavaša iz zagrebačkog Cromma Gym-a koji će snage odmjeriti s Josipom Matkovićem iz karlovačkog Shark Gym-a. Kao posljednji meč večeri, možemo očekivati okršaj za pamćenje koji će u uzavreloj atmosferi Westgate Shooping City-a ostaviti publiku bez daha.

Prvi dio četvrtfinala MMA League počinje u 18 sati u Westgateu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ping-pong 23.04.2012.

    Kakva je to MMA League bez Ante Delije????

  • Stereo Love 21.04.2012.

    mislim da su besplatne,samo moras doci oko 16h i podici ih prije..jer poslje nastane guzva i brzo splasnu karte!tak mi je frend rekao,on je vec par puta isao gledat dok su bile kvalifikacije za ligu,a sad dal se sta promjenilo pocetkom lige ne znam...

  • takeover 21.04.2012.

    Koliko su karte?

Komentiraj...
Vidi sve komentare