To je to što me zanima!

Počinje sezona lova na Dinamo, Hajduk želi naslov

U nedjelju počinje 18. izdanje HNL-a. Dojam je kako će svi osim Hajduka teško moći pratiti Dinamo, no i ostali klubovi puni su optimizma
Vidi originalni članak

Tri su godine prošle otkad je Hajduk osvojio naslov prvaka, posljednji trofej koji je stigao na Poljud. Bijele još više “peče” podatak da su u te, tri posljednje sezone, za “plavima” zaostali 85 bodova. Svjetlost na kraju tunela ugledali su odlaskom Modrića i Vukojevića, dvjema najvažnijim Dinamovim karikama, no na “papiru” momčad iz Maksimira i dalje djeluje nedodirljivo. Hispanizirali su momčad dovođenjem Čileanca Moralesa te Argentinaca Suareza i Ibaneza i osim, eventualno Hajduka, ostatak lige teško će biti konkurentan Ivankovićevoj momčadi. Treća momčad prošlogodišnjeg prvenstva, Osijek, podigli su letvicu i u Gradskom vrtu smatraju da će plasman ispod te pozicije biti podbačaj. Težak zadatak je pred trenerom Rijeke, Mladenom Ivančićem. Ciljevi u klubu su visoki, a otišli su neki od nositelja igre: Žilić, Ivanov, Bule, Vučko, Jertec, Marčić... Novi trener Zagreba Luka Pavlović optimističan je uoči početka sezone uskliknuvši:
- Idemo na vrh 1. HNL!
Lako za reći, no teško ostvarivo jer momčad su napustili kapetan Stojkić, nositelj igre Ibričić i stup obrane Nadarević. Ostali? Cilj Zadrana je pobjeđivati momčadi iz svoje klase, Vinkovčanima je sve iznad osmog mjesta uspjeh, Zaprešićani sanjaju sredinu ljestvice, Varaždinci korak više. Uloviti Dinamo bit će zaista teška misija.
KALINIĆ JE JEDINI REPREZENTATIVAC U LIGI
Za razliku od prethodnih godina, kad su hrvatskim travnjacima trčali reprezentativci Vedran Ćorluka, Eduardo, Luka Modrić, Nikola Pokrivač i Ognjen Vukojević, ove sezone samo je Nikola Kalinić nosio hrvatski dres na posljednjem Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.
DOMAĆINI BEZ KROVA NAD GLAVOM
Zadar je u fazi rekonstrukcije svog stadiona, zbog čega je za svoje domaće utakmice licencirao Stadion Šubićevac u Šibeniku, dok će novi prvoligaš Croatia iz Sesvete ostatak lige ugostiti u Velikoj. Na stadionu Cibalije postavljeni su reflektori, novi semafor te će Vinkovčani igrati u svom gradu.
ONI ĆE OZNAČITI SEZONU:
Mirko Hrgović: Bivši hajdukovac i nositelj trofeja “Hajdučko srce” stigao je u Maksimir i izazvao bijes Dinamovih i Hajdukovih navijača.
Ljupko Petrović: Bivši trener Vojvodine, s kojom je bio prvak Jugoslavije, te Crvene zvezde, s kojom je osvojio Kup prvaka, stigao je u Sesvete.
Pedro Morales: Čileanski reprezentativac etiketiran je kao nasljednik prošlogodišnjeg najboljeg igrača lige Luke Modrića i od njega se puno očekuje.
Anas Sharbini: Osporavani putnik na Europsko prvenstvo mora u novoj sezoni pokazati je li stvarno zaslužio poziv izbornika Slavena Bilića.
Goran Vučević: Pred mladim trenerom Hajduka izuzetno je težak zadatak. Nakon tri godine posta vratiti trofej naslova prvaka u Split.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zvonimir80 27.07.2008.

    Dinamo će i ove sezone biti prvak države, barem s time ne bi trebao imati problema, a problema će biti sada zbog povlačenja besplatnih ulaznica za domaće tekme, osim Hajduka gdje se može i zaraditi. Moje je mišljenje da ako se Hrgović stvarno potrudi da se može brzo uklopiti ( to mislim da mora proći barem koje kolo, a išlo bi mu u prilog i koji gol, a jako će biti pod povečalom kada se bude igralo protiv Hajuduka kući, a i u gostima). Treba mu pružiti priliku da pokaže što može i zna te dali će igrati kako se od njega očekuje. A možda napokon riješimo i taj problematični bok, pa počnemo prijetiti i s još jedne strane mi a ne da nam uvijek protivnik prijeti s te strane. SRETNO DINAMO U EUROPI I KOD KUĆE:

  • marko00 27.07.2008.

    počinje hrpa namještenih utakmica i sramotna \'borba\' igrača , gadi mi se liga

  • kcrules 27.07.2008.

    ma dinamo je biti sampion

Komentiraj...
Vidi sve komentare