To je to što me zanima!

Počinje završnica državnih prvenstava školaraca u Poreču

Više od 2000 mladih sportaša, osnovnoškolaca, srednjoškolaca te učenika s intelektualnim poteškoćama, od 18. do do 27. travnja borit će se za titule novih državnih prvaka u 12 sportova. Prvi je na redu kros
Vidi originalni članak

Najveće sportsko školsko natjecanj počinje sutra u Poreču i trajat će sve do 27. travnja. Više od 2000 mladih sportaša okupit će se na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava Hrvatske.

Atraktivne ceremonije otvorenja, svakodnevna natjecanja, suze i smijeh, pobjede i porazi obilježit će veliko slavlje školskog sporta. Natjecanja su podijeljena u četiri osnovne kategorije. Prvi će sreću okušati u krosu 600 natjecatelja osnovnih i srednjih škola.

Dan kasnije u Poreč stiže više od 600 učenika s intelektualnim teškoćama koji će 20. i 21. travnja pokazati svoje sportske vještine i borbeni duh u nekoliko sportova. Natjecanje za učenike osnovnih škola traje od 22. do 24. travnja, dok je sam kraj rezerviran za srednjoškolce, od 25. do 27. travnja. Sportsko druženje u Poreču ni ove godine neće proći bez brojnih volontera, ali ni mladih školskih novinara i fotografa koje HŠSS odgaja i obrazuje kroz uspješni program IPL. Očekuje nas i atraktivni Virtualni plesni show, a u suradnji s Hrvatskom antidoping agencijom organizirane su razne aktivnosti u svrhu edukacije i prevencije te svih posljedica zbog korištenja nedopuštenih sredstava i supstanci.

Državno prvenstvo školskih sportskih društava  jedini je službeni sustav natjecanja na nacionalnoj razini u nadležnosti HŠSS-a. Državno prvenstvo sastoji se od nekoliko razina natjecanja - općinska, gradska i županijska koja okupe više od 90.000 učenika. Potom slijedi 214 poluzavršnih natjecanja s više od 7000 natjecatelja. Na kraju ove sportske piramide nalazi se čak 36 završnih Državnih prvenstava na koja se plasira oko 2000 najboljih mladih sportaša.

Državno prvenstvo se održava u 12 sportova u konkurenciji osnovnih škola, a to su futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, stolni tenis, badminton, šah, kroz, gimnastika, plivanje i judo. Srednjoškolci se bore u nešto manje kategorija, u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, stolnom tenisu, badmintonu i krosu. Osim u atletici, gimnastici, plivanju i judu, u svim ostalim sportovima Završnica Državnog prvenstva održava se na jednom mjestu u isto vrijeme, a to je i ove godine Poreč koji će iznjedriti nove najbolje školske sportske timove

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare