To je to što me zanima!

Počnite zarađivati milijardu € ili ćete ostati bez trojca MSN

Klub je upao u krizu, ponajviše zbog isplaćivanja svojih igrača, pa će morati povećati prihode kako ne bi izgubio najveće zvijezde. Bogati šeici čekaju kao zapete puške da počne Barcina "dvorišna rasprodaja"
Vidi originalni članak

Posljednja šuškanja su da bi Barcelona mogla ostati bez svoje najveće zvijezde Lionela Messija. Razlog je čisto financijske prirode, Barcelona u ovom trenutku ne zarađuje dovoljno novca da bi mogla ispunjavati sve svoje ekonomske obveze.

Barcelona je već riješila nove ugovore s Neymarom, Sergijem Busquetsom i Javierom Mascheranom. Sljedeći na redu su Luis Suarez, Ivan Rakitić, Andres Iniesta i Marc-Andre Ter Stegen. Novi ugovori udarnim nogometašima španjolskog prvaka garancija su Messiju da će se Katalonci i dalje boriti za sve moguće trofeje.

No problem nastaje kod isplata igrača. Barca Messiju po ugovoru mora isplatiti 33 milijuna eura po sezoni, no i to varira zbog dugova koje klub ima. U sezoni 2014/15 i 2015/16 'blaugrana' je Argentincu isplatila po 22 milijuna eura, a ove i sljedeće sezone trebao bi dobiti 42 milijuna. U klubu su itekako svjesni da moraju povećati prihode ako planiraju zadržati svoje zvijezde. Optimalna suma iznosi milijardu eura, ona bi pokrila sve probleme koje Barcelona ima.

Klub je prošlu godinu završio s prihodima od 638 milijuna eura, a na plaće igrača je potrošio 438 milijuna. To je 69 posto budžeta, a dodatni prihodi povećali su i taj dio budžeta za 40 milijuna. Novi ugovori za Neymara, Busquetsa i Mascherana Barcelonu su gurnuli unatrag, a ugovori Suareza, Rakitića, Inieste i Ter Stegena će to još dodatno učiniti.

Leo Messi će zbog svega navedenog zadnji potpisati novi ugovor, a ukoliko Barca ne želi izgubiti najbolje igrače morat će doseći spomenutih milijardu eura prihoda. Bogati šeici čekaju kao zapete puške da počne Barcina "dvorišna rasprodaja".

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 11.11.2016.

    Oko kojih vi gluposti vodite brige. Kako će jadna Barca platiti Messija? Jadna je toliko i siromašna pa su doveli Neymara i Suareza za 200 mil eura i nemaju za plaće. Ajde vi sa 24 sata malo mućnite glavom nego prije nego počnete gluposti valjati.

  • Dennyy 11.11.2016.

    ajde ne pričajte gluposti molim vas.. neki dan su potpisali ugovor si Nikeom od kojeg po sezoni će dobivati oko 150 milijuna eura.. a to je samo od jednog sponzora

  • lopovi od 1902 11.11.2016.

    Pojedini mediji su pisali da nemaju love za pojačanja ako ne prodaju nekog velikog iz napada, a oni potroše 100mil na transfere ovog ljeta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare