Obavijesti

Sport

Komentari 29

Počnite zarađivati milijardu € ili ćete ostati bez trojca MSN

Počnite zarađivati milijardu € ili ćete ostati bez trojca MSN
1

Klub je upao u krizu, ponajviše zbog isplaćivanja svojih igrača, pa će morati povećati prihode kako ne bi izgubio najveće zvijezde. Bogati šeici čekaju kao zapete puške da počne Barcina "dvorišna rasprodaja"

VIDEO

Posljednja šuškanja su da bi Barcelona mogla ostati bez svoje najveće zvijezde Lionela Messija. Razlog je čisto financijske prirode, Barcelona u ovom trenutku ne zarađuje dovoljno novca da bi mogla ispunjavati sve svoje ekonomske obveze.

Barcelona je već riješila nove ugovore s Neymarom, Sergijem Busquetsom i Javierom Mascheranom. Sljedeći na redu su Luis Suarez, Ivan Rakitić, Andres Iniesta i Marc-Andre Ter Stegen. Novi ugovori udarnim nogometašima španjolskog prvaka garancija su Messiju da će se Katalonci i dalje boriti za sve moguće trofeje.

No problem nastaje kod isplata igrača. Barca Messiju po ugovoru mora isplatiti 33 milijuna eura po sezoni, no i to varira zbog dugova koje klub ima. U sezoni 2014/15 i 2015/16 'blaugrana' je Argentincu isplatila po 22 milijuna eura, a ove i sljedeće sezone trebao bi dobiti 42 milijuna. U klubu su itekako svjesni da moraju povećati prihode ako planiraju zadržati svoje zvijezde. Optimalna suma iznosi milijardu eura, ona bi pokrila sve probleme koje Barcelona ima.

Klub je prošlu godinu završio s prihodima od 638 milijuna eura, a na plaće igrača je potrošio 438 milijuna. To je 69 posto budžeta, a dodatni prihodi povećali su i taj dio budžeta za 40 milijuna. Novi ugovori za Neymara, Busquetsa i Mascherana Barcelonu su gurnuli unatrag, a ugovori Suareza, Rakitića, Inieste i Ter Stegena će to još dodatno učiniti.

Leo Messi će zbog svega navedenog zadnji potpisati novi ugovor, a ukoliko Barca ne želi izgubiti najbolje igrače morat će doseći spomenutih milijardu eura prihoda. Bogati šeici čekaju kao zapete puške da počne Barcina "dvorišna rasprodaja".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"