To je to što me zanima!

Belgijci vjeruju u sebe: O nama će ovisiti ishod ove utakmice

Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, rekao je trener Genka
Vidi originalni članak

S osmim mjestom u prvenstvu i ne baš dobrom atmosferom, Genk je stigao na Maksimir ususret petog kola grupne faze Europske lige. Belgijci su u posljednjem kolu izgubili od Beerschota u prvenstvu (2-1) što je unijelo dodatne nemire u klub koji baš i ne briljira ove sezone.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Unatoč tek osmoj poziciji u domaćem prvenstvu, Genk je i dalje u igri za europsko proljeće, a za to će mu trebati bodovi na Maksimiru. Utakmica 5. kola Europske lige igra se od 18.45, a utakmicu su najavili trener Genka John van der Brom te igrač Patrik Hrošovsky koji je već igrao na Maksimiru u dresu Viktorije Plzen. 

Van der Brom je pod velikim pritiskom, pitanje je bi li preživio još jedan poraz, no on tvrdi kako je momčad spremna i da je atmosfera jako dobra unatoč lošim rezultatima. 

- Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, a one negativne popravimo. Većina igrača nikada nije ovdje igrala, ali znamo po što smo došli i što možemo napraviti u ovom susretu - kazao je on.

Dinamo je u prvom susretu slavio uvjerljivih 3-0, no i Genk je pokazao koliko je opasan, imao je nekoliko šansi, no lopta nije htjela u gol. Upravo izvedba iz prvog susreta daje danskom treneru pravo za optimizam. Toliko vjeruje u svoju momčad da smatra kako će ishod sutrašnje utakmice ovisiti o Genku. Blago podcjenjujući Dinamo. 

- Nije dobro puno toga mijenjati. Imali smo pregled videa s tog nedjeljnog susreta, a pokazali smo i u prvom susretu protiv Dinama unatoč porazu da možemo stvarati prilike i na tome trebamo graditi naš nastup. U prvom susretu stvorili smo puno prilika i to moramo raditi i sutra. Rezultat je bio visok u korist Dinama, znamo da će biti teško, ali želimo uzeti bodove kako bi i na proljeće igrali u Europi. Bilo bi problematično za igrače da sada puno toga mijenjamo, bez obzira tko sutra bude na travnjaku, sigurno bi utjecalo i na igrače i na igru. Vidjeli smo Dinamove utakmice, naravno da ga cijenimo, ali na kraju o nama ovisi kakav će biti sutrašnji ishod - rekao je Van der Brom.

Bez obzira na loše rezultate, ne brine se puno. Vjeruje u svoju momčad i smatra da se iz serije loših rezultata mogu izvući već protiv Dinama.

- Uvijek postoji pritisak kada si u klubu koji je ambiciozan, a lošiji rezultati nas stavljaju pod još veći pritisak. Moramo ići utakmicu po utakmicu, imamo širok kadar i to će nam sigurno pomoći u narednih nekoliko tjedana.

Patrik Hrošovsky ne pamti Maksimir po dobrome. Dinamo je 2019. godine s 3-0 pregazio Viktoriju Plzen u šesnaestini Europske lige i prošao dalje. 

- Atmosfera je prošli put kada sam igrao ovdje bila sjajna, uvijek je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Za nas je također najbolje igrati pred našim navijačima. Neće se ovaj put igrati pred punim tribinama, ali na kraju je najbitnije kako će se igrati - rekao je Hroškovsky.

Smatra kako je najveći problem realizacija, točno ono što muči i 'modre'.

- Stvorili smo puno prilika u prvom susretu, ali isključenje i kazneni udarac prelomili su dvoboj. Moramo pokazati odgovor na tu utakmicu, kvalitetna smo ekipa i to moramo pokazati i sutra. Znamo što želimo, igramo naš stil, imamo dosta šansi, ali ne zabijamo dovoljno, vjerujemo i nadamo se da će sutra biti dobro - zaključio je nogometaš Genka.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MatijaKezele 25.11.2021.

    Dinamo puno bolje mora igrat nego u belgiji gdje su pobjedili, ali pristupom ko osijek u subotu, teški bunker i sreća. Moraju pokazat da su domaćini, al uz Krznara upitno

  • nottonightjosephine 25.11.2021.

    Belgijci vjeruju u sebe! A Srbijci? Vjeruju li i Srbijci u sebe?

  • nokia1 24.11.2021.

    Najslabiji klub u grupi, malo jaci od rijeke. Hajduk bi ove pobedio sa 3-0.

Komentiraj...
Vidi sve komentare