Obavijesti

Sport

Komentari 20

Belgijci vjeruju u sebe: O nama će ovisiti ishod ove utakmice

Belgijci vjeruju u sebe: O nama će ovisiti ishod ove utakmice

Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, rekao je trener Genka

VIDEO

S osmim mjestom u prvenstvu i ne baš dobrom atmosferom, Genk je stigao na Maksimir ususret petog kola grupne faze Europske lige. Belgijci su u posljednjem kolu izgubili od Beerschota u prvenstvu (2-1) što je unijelo dodatne nemire u klub koji baš i ne briljira ove sezone.

Pokretanje videa...

Dinamo - Rapid 3-1 VIDEO

Unatoč tek osmoj poziciji u domaćem prvenstvu, Genk je i dalje u igri za europsko proljeće, a za to će mu trebati bodovi na Maksimiru. Utakmica 5. kola Europske lige igra se od 18.45, a utakmicu su najavili trener Genka John van der Brom te igrač Patrik Hrošovsky koji je već igrao na Maksimiru u dresu Viktorije Plzen. 

Van der Brom je pod velikim pritiskom, pitanje je bi li preživio još jedan poraz, no on tvrdi kako je momčad spremna i da je atmosfera jako dobra unatoč lošim rezultatima. 

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

- Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, a one negativne popravimo. Većina igrača nikada nije ovdje igrala, ali znamo po što smo došli i što možemo napraviti u ovom susretu - kazao je on.

Dinamo je u prvom susretu slavio uvjerljivih 3-0, no i Genk je pokazao koliko je opasan, imao je nekoliko šansi, no lopta nije htjela u gol. Upravo izvedba iz prvog susreta daje danskom treneru pravo za optimizam. Toliko vjeruje u svoju momčad da smatra kako će ishod sutrašnje utakmice ovisiti o Genku. Blago podcjenjujući Dinamo. 

Zagreb: Genk održao konferenciju za medije uoči utakmice Europa lige protiv Dinama

- Nije dobro puno toga mijenjati. Imali smo pregled videa s tog nedjeljnog susreta, a pokazali smo i u prvom susretu protiv Dinama unatoč porazu da možemo stvarati prilike i na tome trebamo graditi naš nastup. U prvom susretu stvorili smo puno prilika i to moramo raditi i sutra. Rezultat je bio visok u korist Dinama, znamo da će biti teško, ali želimo uzeti bodove kako bi i na proljeće igrali u Europi. Bilo bi problematično za igrače da sada puno toga mijenjamo, bez obzira tko sutra bude na travnjaku, sigurno bi utjecalo i na igrače i na igru. Vidjeli smo Dinamove utakmice, naravno da ga cijenimo, ali na kraju o nama ovisi kakav će biti sutrašnji ishod - rekao je Van der Brom.

Zagreb: Trening Genka uoči utakmice Europa lige protiv GNK Dinamo

Bez obzira na loše rezultate, ne brine se puno. Vjeruje u svoju momčad i smatra da se iz serije loših rezultata mogu izvući već protiv Dinama.

- Uvijek postoji pritisak kada si u klubu koji je ambiciozan, a lošiji rezultati nas stavljaju pod još veći pritisak. Moramo ići utakmicu po utakmicu, imamo širok kadar i to će nam sigurno pomoći u narednih nekoliko tjedana.

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

Patrik Hrošovsky ne pamti Maksimir po dobrome. Dinamo je 2019. godine s 3-0 pregazio Viktoriju Plzen u šesnaestini Europske lige i prošao dalje. 

- Atmosfera je prošli put kada sam igrao ovdje bila sjajna, uvijek je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Za nas je također najbolje igrati pred našim navijačima. Neće se ovaj put igrati pred punim tribinama, ali na kraju je najbitnije kako će se igrati - rekao je Hroškovsky.

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

Smatra kako je najveći problem realizacija, točno ono što muči i 'modre'.

- Stvorili smo puno prilika u prvom susretu, ali isključenje i kazneni udarac prelomili su dvoboj. Moramo pokazati odgovor na tu utakmicu, kvalitetna smo ekipa i to moramo pokazati i sutra. Znamo što želimo, igramo naš stil, imamo dosta šansi, ali ne zabijamo dovoljno, vjerujemo i nadamo se da će sutra biti dobro - zaključio je nogometaš Genka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'