To je to što me zanima!

Podbacile su na otvaranju, ali i dalje čvrsto vjeruju u medalju

Hrvatske rukometašice izgubile su u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu od Švedske 30-28, no složne su da je to bio samo loš dan te da mogu do medalje
Vidi originalni članak

Nema nervoze, nema nervoze, ponavljale su hrvatske rukometašice uoči otvaranje EP-a, a na kraju ih je “ubila” upravo nervoza. Propuh u obrani, ‘milijun’ pogrešaka i napadu i Hrvatska je ostala na početku, na nuli. 

Prva dva boda u Varaždinu su pobjegla. Hrvatska je izgubila od Švedske 28-30.

- Jako smo loše otvorile utakmicu, nismo bile dovoljno agresivne, primili previše golova s njihove desne strane... - nabrajala je uzroke poraza naša najbolja igračica Penezić.

Pokušavala je povući ekipu, igrala i obranu i napad cijelu utakmicu, ali premalo joj se suigračica pridružilo.

- Same smo krive za poraz, ništa drugo. Podbacile smo, razočarale navijače i samo mogu ljude pozvati da se vrate opet protiv Njemačke. Bit će sigurno bolje. Uh, uz ovako dobre golmanice mi primimo 17 golova u poluvremenu - vrtila je glavom Andrea Penezić.

Mislila je na prvo poluvrijeme, na trenutke se činilo da su Šveđanke na šetalištu.

- Primiti 17 golova je strašno! Sve više od deset je nedopustivo - samokritična je bila i Katarina Ježić, naša “irokeza”, bez konkurencije najborbenija Canjugina igračica.

- Razočarana? Jesam, ali ne jako. Tek je počelo, ako se ovo moralo dogoditi, bolje sad nego nekad poslije. Možda nam je ovo bila lekcija, opomena odmah na početku - kazala je Katarina Ježić.

Nedostajao je doprinos najiskusnijih, Lidija Horvat više je dobrog napravila za Švedsku nego za Hrvatsku, a ni kapetanica Tatari nije bila u utakmici.

- Znate kako se kaže, prvi se mačići u vodu bacaju... Nismo bile na našoj razini, možemo mi puno bolje, ali nervoza je svakako napravila svoje - priznala je Miranda Tatari.

Nema pesimizma među djevojkama, nitko još nije ni izbliza odustao od velikog rezultata.

- Nećemo se više ni osvrtati na ovo, idemo dalje, ovo je sport i tko se ne zna nositi s porazima, nije mu ovdje ni mjesto - rekla je Kristina Elez, ali najviše o budućnosti ipak zna “irokeza”.

- Da, izgubile smo, ali u jedno sam sigurna: 21. prosinca ćemo biti u Budimpeši - obećala je Katarina Ježić.

Toga dana igra se finale EP-a...

U drugoj utakmici naše skupine Nizozemska je pobijedila Njemačku. Baš su Nijemice naše iduće protivnice u srijedu. To je utakmica koju Hrvatska mora dobiti, valjda će sve izgledati bolje nego sinoć.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 11.12.2014.

    Haha, koje medalje. Da se djele za bla,bla,bla...,možda.

  • RadePlesa 09.12.2014.

    Cim nasi pocnu pricati o prolazi ili kakvoj medalji uvijek se raspadnu!

  • 09.12.2014.

    kad su očekivanja velika, onda smo veoma loši u bilo kojem sportu, kad ne očekivamo ništa napravimo senzaciju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare