To je to što me zanima!

Poginuo mladi (22) biciklist. Na treningu se zabio u automobil

Prevezen je u bolnicu Lierre (Antwerpen), podvrgnut je operaciji prije nego što je prebačen u Sveučilišnu bolnicu u Antwerpenu (UZA). Bio je stavljen u umjetnu komu, ali je podlegao ozljedama
Vidi originalni članak

Belgijski biciklist 22-godišnji Tijl De Decker, pobjednik utrke Paris-Roubaix Espoirs ove godine, podlijegao je ozljedama u petak, dva dana nakon nesreće koju je doživio na treningu, objavio je njegov tim, Lotto-Dstny.

- S velikom tugom objavljujemo da je Tijl De Decker umro, nakon doživio nesreću na treningu u srijedu. Ekipa je slomljena zbog ove vijesti i šalje svu svoju ljubav i misli Tijlovoj obitelji i voljenima u ovom nevjerojatno teškom trenutku.

De Decker se žestoko zabio u stražnji dio automobila tijekom treninga. Prevezen je u bolnicu Lierre (Antwerpen), podvrgnut je operaciji prije nego što je prebačen u Sveučilišnu bolnicu u Antwerpenu (UZA). Bio je stavljen u umjetnu komu.

OSMO IZDANJE Spektakl u najavi: CRO Race prvi put na hrvatskim otocima ISTINSKA INSPIRACIJA VIDEO Parabiciklist bez ruku pokazao kako nosi ručni sat: 'Vrijeme je za svjetskog prvaka'

Pobjednik etapa na Tour of Taiwan početkom godine i na Tour of Alsace u srpnju, mladi se Belgijac prije svega istaknuo pobjedom na Paris-Roubaixu na proljeće. Početkom srpnja potpisao je profesionalni ugovor s momčadi Lotto-Dstny za iduću sezonu.

- Bili smo uvjereni da Tijl ima prostora za napredak. Njegov prelazak u profesionalce bio je logična evolucija. Nažalost, do toga nikada neće doći. Pamtit ćemo Tijla kao toplog i nježnog dječaka - izjavio je francuski menadžer belgijske momčadi Stéphane Heulot.

ŠTETA VIDEO Težak pad legendarnog Cavendisha, morao odustati u 8. etapi zadnjeg Tour de Francea

U petak će vozači nositi crnu traku oko ruke za 3. etapu Tour du Beneluxa u znak počasti svom preminulom timskom kolegi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare