To je to što me zanima!

Pogled s Arsenalove klupe - Ne brinite se za Dudua

Ne vidim zašto bi bio problem to što ne igra puno. Mi imamo 20 podjednakih igrača i svi će dobiti dovoljno prilika, rekao je Boro Primorac
Vidi originalni članak

On je svjetska klasa. Vidjet ćete da će uskoro eksplodirati. Nije ga Wenger doveo slučajno, objašnjavao je Slaven Bilić engleskom novinaru nakon utakmice Hrvatska - Izrael. Pitanje je otprilike bilo: Kako Eduardo tako dobro igra za Hrvatsku, a u Arsenalu igra jako malo?
- Treba mu vremena za adaptaciju - rekao je Bilić.
Još jedna loša vijest za Eduardovu minutažu mogla bi biti i visoka Arsenalova (7-0) pobjeda nad Slavijom u Ligi prvaka. Jer njegov konkurent Theo Walcott odigrao je sjajno, zabio dva, jedanput asistirao. A i Nicklas Bendnter zabio je ušavši s klupe.
- Ma nema problema s Eduardom, ne brinite. Zašto bi bi bilo - smiruje Duduove obožavatelje Boro Primorac, pomoćni trener Arsenala, čovjek od velikog povjerenja Arsenea Wengera.
- Mi imamo 20 podjednakih igrača, a sad ulazimo u ritam srijeda-nedjelja i sigurno će svi imati dovoljno prilike. Uostalom, i Wenger je rekao da uskoro očekuje Duduov pravi 'boom’ - rekao je Primorac.
Eduardo je, dakle, u 15 Arsenalovih utakmica ove sezone (prvenstvo, Carling kup i Liga prvaka) igrao u devet. Od mogućih 1350 minuta, odigrao je 439, a tri je utakmice igrao od prve do posljednje minute. U pet susreta nije bio ni na klupi, dva je gola zabio u Ligi prvaka - u pretkolu Sparti i u prvom kolu Sevilli.

BRAZILCIMA TEŠKO U ENGLESKOJ
U Italiji ih je 38, Francuskoj 33, Njemačkoj 30, Španjolskoj 27. A računajući Eduarda, u Engleskoj igra samo 13 Brazilaca. Od toga je čak devet došlo ove sezone i još se ne može reći jesu li pojačanja ili će biti samo prolaznici. Više ih je (15) čak i u HNL-u. Očito Engleska Brazilcima ne odgovara, prije svega zbog klime, drukčijeg načina života nego na “kopnu”.
- Život u Engleskoj je drukčiji, ne znam kako bih se snašao - rekao je Ronaldinho prije dvije godine kad se prvi put pričalo o njegovu odlasku u Chelsea.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare