To je to što me zanima!

Pogledajte najbolji Peleov gol, izbor samog 'Kralja' nogometa

Gol Juventusu iz Sao Paola Pele je zabio godinu dana nakon onog čuda u finalu SP 1958. U Brazilu nije bilo kamera da snime gol, ali kad je Kralj odabrao svoj najdraži gol, navijači su ga rekonstruirali
Vidi originalni članak

Sa 17 godina je zabio gol u finalu SP tako da je švedskom stoperu-mesaru koji mu je išao slomiti nogu prodao sombrero pa zakucao iz voleja. Da je tad išetao s travnjaka i prestao igrati Pele bi samo zbog toga gola ušao među nogometne besmrtnike. Ali, kako kaže sam, godinu dana kasnije zabio je još jedan sličan, ali bolji. Najbolji!

POGLEDAJTE VIDEO:

Nije još napunio 18, kao svjetski prvak sa Santosom je došao u goste Juventusu iz Sao Paola. Pa prodao još jedan sombrero više, doživio ovacije protivničkih navijača... Jedva punoljetan, a 'svetac'. Idol nacije.

Kad su je u živom TV prijenosu rekao koji mu je najbolji gol koji je ikad zabio cijeli se Brazil bacio na potragu snimke. Ali u kolovozu '59-e kamera na stadionu nije bilo.

Pa se skupila ekipa donekle vična kompjuterskoj animaciji, prikupila opis od samog 'Kralja' i drugih živih koji su igrali tu utakmicu pa složila digitalnu rekonstrukciju.

Vječnom idolu nacije u čast. Možda je ishlapio pa zna svašta bubnuti u mikrofon, možda je u pitanju nogometni dinosaur, ali za 200 milijuna Brazilaca bio je i ostat će - nogometni svetac. O Rei... Kralj Pele.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • fzd 21.04.2020.

    sta je ovo??? pes??? golman pliva po zraku

  • Drmex 21.04.2020.

    Ma Messije za ovog avion

  • DANIJEL 🐶 21.04.2020.

    Messi je Maradona današnjice a Pele je bio Ronaldinho "tadašnjice" :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare