To je to što me zanima!

Pogledajte novi dres Barcelone: Košta 150 eura, a inspiriran je olimpijskim zlatom iz 1992.

Barcelona je predstavila dres za sljedeću sezonu, a on je inspiriran Olimpijskim igrama u Barceloni prije 30 godina i olimpijskom medaljom
Vidi originalni članak

Barcelona je upravo predstavila nove dresove, koje će nositi u sljedećoj sezoni. Kako se navršava točno 30 godina od Olimpijskih igara u Barceloni, odlučeno je da dresovi budu ukrašeni olimpijskim motivima.

Olimpijske igre u Barceloni ostat će zauvijek upamćene i u hrvatskim srcima jer je hrvatska košarkaška reprezentacija u finalu igrala protiv jedinog pravog Dream Teama, za koji su igrali Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley, Karl Malone, Larry Bird i ostali velikani svjetske košarke.

Igre su otvorene svečanošću, na kojoj je olimpijski plamen prenesen do velike baklje strijelom koju je ispalio streličar Antonio Rebollo. Kasnije su snimke pokazale da je ispaljena strijela zapravo promašila baklju i pala iza nje, a vatra je upaljena korištenjem potpornog mehanizma. Glazbena tema igara bila je pjesma Barcelona, koju je posebno za ove igre napisao Freddie Mercury.

Bile su to prve ljetne Olimpijske igre na kojima su nastupili sportaši pod hrvatskom zastavom. Osvojili smo jedno srebro i dvije bronce. Srebro košarkaši, a bronce Goran Ivanišević u pojedinačnoj i u paru s Goranom Prpićem.

Da se vratimo dresu, cijena dresa je 150 eura, a hlačice stoje 70 eura. To su cijene u Barceloninom shopu, u kojem, naravno, nema cijenkanja, no stotinjak metara dalje mogu se slični dresovi pronaći za dvadesetak eura.  

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Kegla💪🏻 27.06.2022.

    Evo i ovo kopiraju ajdukov zlatni dres hahah

  • max2017 27.06.2022.

    primamljiva boja stolice nakon pol kile marelica........

  • gentblaugara 27.06.2022.

    Ne kosta 150 eura nego 90 kao i svaki drugi Nikeov dres. 150 eura je verzija dresa koju nose igrači na terenu. 90 je "navijačka" verzija. To postoji već godinama sa svim Nikeovim dresovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare