To je to što me zanima!

Pogreška ili ne? Sudac Vinčić poništio prvi gol Tottenhama...

Stoper Tottenhama Davinson Sanchez postigao je pogodak nakon kornera u 35. minuti, ali Vinčićev je pomoćnik pokazao zaleđe. Slovenaca je poništio gol i u prvi tren zbunio gledatelje
Vidi originalni članak

Nesvakidašnja situacija dogodila se na utakmici Lige prvaka između PSV-a i Tottenhama.

PSV je vodio 1-0, a Tottenhamov stoper Sanchez je nakon kornera zabio za 1-1. Ili ipak ne! Pomoćni sudac podigao je zastavicu, a mnogima u prvi tren nije bilo jasno zašto je Slovenac Vinčić poništio gol. Iza Kanea nalazio se jedan igrač PSV-a, golman je bio ispred lopte. 

Fifino pravilo kaže kako momčad koja napada mora računati na to da obrana ima barem dva igrača ispred lopte, a pošto je vratar Zoet bio ispred, to bi značilo da je PSV uz igrača na crti trebao imati barem još jednog iza lopte da gol bude regularan.

Je li onda suda opravdano poništio Tottenhamov gol?! Pa ne baš. Problem nije u tome jesu li iza lopte bili jedan ili dva igrača, već u tome što Kane prema svemu sudeći nije utjecao na igru - nije smetao Zoetu, nije ometao protivničkog igrača na crti i nije bio u putanji Sanchezova udarca. Stajao je u desnom golmanovom kutu, a lopta je završila u posve suprotnom. Spursi su, prema svemu sudeći, ipak oštećeni za čisti gol. Utakmica je završila 2-2.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lele92 25.10.2018.

    Pogreška je koštala Tottenhem gola, i mene 2.543,-KN!!!! Da se kladim da će uvečer biti noć, ostao bi dan!!

  • srakar 25.10.2018.

    Pa i gol koji im je priznat su zabili na isti način,znači, greška suca u jednom ili drugom slučaju!?

  • Xyster 24.10.2018.

    Prosuli bodove iz istog razloga kao i protiv Intere, zbog te opsesije igranje od golmana i stopere. Ne razumijem to opsesiju kada imaš povoljan rezultat, jednostavno izbij loptu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare