To je to što me zanima!

Pojačanje: Westbrookov rođak pojačao je Cedevitine redove...

Justin Cobbs odigrao je dvije predsezonske utakmice za Charlotte Hornetse nakon čega je preselio u Europu. Prošle sezone predvodio je Le Mans do naslova prvaka u Francuskoj
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita ojačala je svoju momčad za predstojeću sezonu još jednim američkim braničem, 27-godišnjim Justinom Cobbsom koji može igrati na obje bekovske pozicije.

Cobbs je visok 1,91 metara, a prošlu sezonu proveo je u Le Mansu, gdje je kao prvi strijelac i asistent momčadi predvodio klub do naslova prvaka Francuske. Prosječno je bilježio 13.9 poena, 2.9 skokova, 5.8 asistencija i 0.8 ukradenih lopti.

Sveučilišnu karijeru počeo je u Minnesoti, odakle je otišao nakon jedne sezone. Poslije je igrao za Berkeley, a tu je u svojoj posljednjoj NCAA sezoni (2013/14.) imao prosjek od 15.57 poena, 2.91 skoka, 5.83 asistencija i 0.83 ukradenih lopti za 34.4 minute te je izabran i u prvu petorku All-Pac-12 konferencije. Bio je nominiran i za nagradu Bob Cousy, namijenjenu najboljem sveučilišnom razigravaču.

Nakon toga igrao je Ljetnu ligu za Memphis, a onda potpisao za Charlotte Hornetse. U njihovom dresu nastupio je u dvije predsezonske NBA utakmice, nakon čega je preselio u Europu.

Tu je prvo igrao za latvijsku Rigu, a potom je nastupao za njemačke Fraport Skylinerse, turski Istanbul Buyuksehir Belediyespor, njemački Bayern, francuski Gravelines te naposljetku za Le Mans.

Zanimljivo, Cobbs je rođak NBA zvijezde Russella Westbrooka. Još ranije Cedevita je dovela centra Tylera Widemana, krilo Elgina Cooka, razigravača Josha Magettea te brazilskog beka-šutera Vitora Benitea.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 31.07.2018.

    cedevita ima odličnu ekipu

  • drakula1985 31.07.2018.

    Uh gledao sam ga dosta puta kosarka trci i pucaj veliki potrosac lopti kad ga krene opasan ali nije timski igrac

  • aavent 31.07.2018.

    Cedevita slaze opasnu ekipu ove sezone, mozda i najbolju do sada koju su imali sa po meni odlicnim trenerom koji je malo uprljao svoju karijeru u Barceloni, ali to je iskljucivo bio problem kluba koji u kosarkaskom smislu tone vec godinama, Bartzokas koji je osvojio LP i usao na final 4 sa Lokomotivom tamo nije nista napraviti mogao, Pesic je dosao nakon Alonsa i krenuo je dosta pozitivno ali s vremenom se vidjelo da ni od toga nista, Baskoniu je Alonso odlicno vodio kao i ostale ekipe i Cedevita je fino iskristila losu sezonu u Barci i dovela ga, a pojacanja koja su do sada doveli su po meni odlicna, ali vidjet cemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare