To je to što me zanima!

Poklepović: Nikola je moderan igrač i može igrati Premiership

Polivalentan je, podjednako dobro igra s obje noge, ima sjajan dribling, a može i realizirati. Može on igrati na nekoliko pozicija, ali mislim da je najbolji na poziciji polušpice, kaže Špaco Poklepović o Vlašiću
Vidi originalni članak

Iako je Nikolu Vlašića vodio u svega sedam službenih utakmica, Stanko Poklepović ima vrlo jasnu sliku o kvaliteti i mogućnostima mladog igrača, koju je stekao u godinama gledanja njegovih utakmica s tribina. I s te pozicije spremno tvrdi kako se radi o vrhunskom igraču koji može odgovoriti zahtjevima modernog nogometa na najvišoj razini, pa tako i zahtjevima nastupa u dresu Evertona.

- Nikolina konstitucija, tehnika i izvedba su već neko vrijeme na vrhunskoj razini, kakva je potrebna za nastupe u Premiershipu i sličnim ligama. Ako ostane u Hajduku, njegova kvaliteta će samo rasti, i on će napraviti top transfer u jedan od najboljih klubova. Bilo bi optimalno da ostane do kraja sezone, da osvoji naslov prvaka i onda ode u inozemstvo, ali svjesni smo da Hajduk mora razmišljati o novcu, da mora birati najbolji moment za prodaju - kaže Poklepović i dodaje:

- Zamislite da je Hajduk mogao duže zadržati Caktaša, Radoševića, Pašalića, Balića i druge mlade igrače koje je proizveo, da su oni mogli stasati u Hajduku, pomoći klubu da ostvari bolje rezultate, i tek tada se prodati za kud i kamo veće iznose. Na žalost, stvarnost je takva da su morali otići ranije, a zbog toga ni njihove karijere, a ni cijene nisu bile onakve kakve su trebale biti...

Osam trenera vodilo je Vlašića kroz Hajdukovu seniorsku momčad, neki poput Vučevića i Loze svega na po jednoj utakmici, no i danas nema sloge oko toga na kojoj poziciji Vlašić može dati najviše.

- To je tako, i nisu u pitanju samo mišljenja trenera, nego i njegove obitelji, navijača... Nikola je moderan polivalentan igrač koji podjednako dobro igra s obje noge, koji ima sjajan dribling, a može i realizirati, iako nije postigao puno golova. Može on igrati na nekoliko pozicija, ali moje je mišljenje da je najbolji na poziciji polušpice, na kojoj njegova polivalentnost i spretnost može najbolje doći do izražaja. Šteta što tu njegovu polivalentnost i kvalitetu nisu prepoznali i u stožeru reprezentacije. Ako i nije vrijeme da bude standardan pored Modrića, Rakitića, Perišića i ostalih, barem je mogao češće biti uz njih, kako bi se što bolje pripremio za ono što ga sigurno čeka u budućnosti, a to je važna uloga u dresu reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • herewegoagain 30.08.2017.

    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

  • tko nije lud nije normalan 30.08.2017.

    Nama je to Špaco onako lagano kroz piriju objasnio.Volio sam ga kao trenera

  • Krstanović_2 30.08.2017.

    Veliki talent u sta se nesumnja , samo da nezavrsi kao Balic, Caktas . Mozda bolje da ostane još ovu sezonu u Hajduku digla bi mu se cijena ako nastavi ovako igrat,a i vece bi bile mogučnosti hajduka da proba osvojit prvenstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare