To je to što me zanima!

Pola momčadi su prinove ili tek Hajdukovi junori

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čak i uz dva prva pojačanja, Hajduk će imati prilično težak posao u Europi, a i nad sezonom u HNL-u već sada stoji jedan veliki upitnik...
Vidi originalni članak

Od 24 igrača koji su do jučer bili na dispoziciji treneru Hajduka Goranu Vučeviću, čak se polovica mogu tretirati kao prinove. Neki su, poput Subašića, Kovačevića, Jerteca i Slavkovskog doista prinove, neki su, poput Oremuša i Strinića, bivši Hajdukovi juniori koji su se vratili u matični klub ili su se kao Franić, Pezo i Višić vratili s posudbi. Mladi Tičinović odigrao je tek jednu seniorsku utakmicu, a Tomić i Pandža u drugom dijelu prošle sezone bili su odstranjeni iz momčadi kao neperspektivni.
Kad se tome doda da “bijeli” očekuju još dvije prinove, da je Kalinić tek jučer doputovao u Maribor, a Tudor će provesti tjedan na kontrolnom pregledu u Antwerpenu, te da je neizvjesno kad će i hoće li Maloča uopće potpisati ugovor i hoće li se priključiti pripremama, jasno je kako je Vučević u ozbiljnim problemima.
Do generalke s Napolijem manje je od dva tjedna, a nedugo potom “bijele” očekuje i prvi europski ogled. Čak i uz dva prava pojačanja, Hajduk će teško bez puno sreće u ždrijebu u drugi krug, a i nad sezonom je već sada veliki upitnik. Ne samo da momčad nije kompletirana nego su i pripreme počele desetak dana kasnije, tako da momčad neće biti na vrhuncu sposobnosti na početku sezone.
Do kraja priprema u Sloveniji Hajduk očekuju još dva prijateljska ogleda s poljskom Cracowiom i slovenskim Domžalama, nakon čega će procjena Vučevićeve momčadi biti puno preciznija.

NA POHORJE STIGLO "TEŠKO NAORUŽANJE"
Do sada je Hajduk pucao iz praćki, no u nedjelju je na Pohorje stigla “teška artiljerija”. Ostatku momčadi se priključio najbolji strijelac iz prošle sezone Nikola Kalinić.
- Još nije sigurno da ću ostati u Hajduku, sve opcije su otvorene, no dok sam ovdje, igrat ću najbolje što mogu - kaže.

DVANAEST HAJDUKOVIH UPITNIKA

DANIJE SUBAŠIĆ - Doveden je iz Zadra kao novi prvi golman Hajduka i budući “kockasti”. Imat će podršku kluba i startnu poziciju.
DARKO FRANIĆ - Dokazao se na posudbi u drugoligaškoj konkurenciji u Mosoru, no teško će se izboriti za mjesto na vratima.
HRVOJE VIŠIĆ - Objektivno nije kapacitet za prvoga golmana Hajduka i malo je vjerojatno da će uopće ostati u konkurenciji.
ŽELJKO KOVAČEVIĆ - Teško da bi igrač sa 29 godina, kojem je do sada maksimalni domet bila druga liga, mogao biti pojačanje.
MIRKO OREMUŠ - Momak s najboljim tjelesnim predispozicijama lani je odigrao jednu utakmicu, a potom završio u Novalji.
TONI PEZO - Vučević je inzistirao na njegovu i Oremuševu povratku. Bio je na posudbi u Zrinskom i redovito igrao.
DARIO JERTEC - Iz Varaždina je otišao kao velika nada, no u Dinamu i Rijeci nije se  istaknuo pa će novu priliku dobiti u Hajduku.
MARIO TIČINOVIĆ - Do sada je u bijelom dresu odigrao jedan susret. Tek mu je 16, no u klubu vjeruju kako je on novi Modrić.
BORIS PANDŽA - Na proljeće je bio odstranjen kao višak, a sad se vratio. Pandža je solidan stoper kojeg trener Vučević cijeni.
VJEKOSLAV TOMIĆ - Poput Pandže, i on je na proljeće “izvisio”. Vučević ga je vrtio, no dolaskom Subašića ponovno je pao u drugi plan.
IVAN STRINIĆ - Hajduk još uvijek traži pojačanje za lijevi bok, no ako ga ne nađe, mjesto u zadnjoj liniji je njegovo.
GORAN SLAVKOVSKI - Veliki talent ili “mačak u vreći”? Najavljen je kao novi Ibrahimović, no mogao bi postati Hajdukov Anderson Costa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare