To je to što me zanima!

Polako, Jako: Hajduk opet troši i više nego što ima...

Godišnji budžet Hajduka je deset milijuna eura, a već i prije nego je sezona počela 'otišlo' ih je šest. Pomirenje se očekuje na skorom ručku na Braču
Vidi originalni članak

Nogometni svijet trese recesija, igrače kupuju samo najbogatiji poput Reala i Manchestera. Na užas zabrinutih navijača, u društvo onih koji još uvijek kupuju, makar u puno skromnijim okvirima, ugurao se i Hajduk. Iako još uvijek trpe posljedice lanjskih promašenih investicija (M. Buljat, Jertec...) društvo s Poljuda ponovno je tresla "šoping groznica", opet su nagomilali skupo plaćene prinove, od kojih većina neće ni dobiti pravu prigodu.
U više nego solidno popunjenu veznu liniju s Andrićem, Skokom, Ibričićem, Gabrićem, Tomasovom... dovedeni su najprije Brkljača, potom i Ljubičić i Cernat. Po svemu sudeći, nadareni klinci Tičinović, Obšivač i Trebotić opet će na tribine. A u napadu je još gore. Umjesto da riješe pitanje ostanka ili transfera Kalinića, na kome su u godinu dana izgubili čak sedam milijuna eura, bijeli su kupili Paraibu, Eliakwua, Rodića, a vjerojatno i Portu. Na tribine ili posudbu tako bi mogla i dva najbolja strijelca juniorskog HNL-a, Vukušić i Sačer.
I da stvar bude gora, osmoricu prinova dovele su četiri različite struje u klubu, pa su se na koncu još i posvađali oko Urugvajca Porte. Mate Peroš i dio starih članova NO-a otvoreno su prigovorili Jaki Andabaku da im, u svoj sili prinova u napadu, ne treba još i Porta. No Jako je uporan, pa će se sve razriješiti tek na sastanku NO-a u petak. Kako bi smirio tenzije, Andabak je organizirao sastanak na svom imanju na Braču. Vodstvo kluba na njemu će, uz domaće specijalitete, pokušati vratiti jedinstvo i usaglasiti konačan izgled momčadi uoči početka sezone.

MA KOGA JE JOŠ BRIGA ZA LIMIT...
Prva momčad Hajduka, uključujući i igrače na posudbama i na prisilnom hlađenju (M. Buljat, Jertec, Linić) stoji oko pet milijuna eura. Kad se tome doda još milijun koji bijeli moraju platiti na ime odšteta klubovima iz kojih prinove dolaze, jasno je da je već sada limit od deset milijuna eura, na koliko se procjenjuje godišnji budžet kluba, u ozbiljnoj 'opasnosti'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • god of war 16.07.2009.

    vas zaboli ona stvar di i u šta hajduk troši lovu...kad je dinamo uzima pojačanja i baca ka neke milijune onda je se topratilo no mirno,ka imaju love itd..a sad kad hajduk uzima se igrače,onda se ka spominje recesija,trošenje love itd...boli vas ona stvar,nezavlačite nos di mu nije misto..na kraju sezone serite dali su se te investicije ispaltile ili ne..a do tada miševi,utisajte se

  • mlatimudan 15.07.2009.

    Ma nije moguće da stari lopovi opet kradu.A šta ste drugo očekivali od takvih ljudi.

  • nogometas05 15.07.2009.

    Ovaj Andabak je jako,jako looooossaaaaaaaaaa kopija Mamića....

Komentiraj...
Vidi sve komentare