To je to što me zanima!

Poljska razbila Švedsku: I remi dosta Hrvatskoj za polufinale!

Poljska je dobila Švedsku 35-25 i izabranici Slavka Goluže opet ovise sami o sebi! Ako sutra pobjede ili odigraju neodlučeno s Poljskom, proći će u polufinale Eura!
Vidi originalni članak

Hrvatska je strahovala od 'kuhinje' Švedske i Francuske, ali njihova međusobna utakmica u srijedu bit će potpuno nevažna. Zašto? Zato što je Poljska razbila Švedsku 35-25 i izabranici Slavka Goluže ponovno ovise sami o sebi! Ako pobjede ili odigraju neodlučeno s Poljskom, proći će u polufinale Europskog prvenstva!

Sjajna je to vijest, ali ne i neočekivana iako Poljaci nisu dobro otvorili susret. Du Rietz je zabio tri gola u nizu, a nešto su kasnije hvatali i zaostatak od -4! No onda je u igru ušao fantastični golman Wyszomirski (17 obrana ukupno) i sve se preokrenulo! Obranio je pet od prvih sedam udaraca, od čega jednu kontru i sedmerac, a vrata je zaključao na dugih 12 minuta. Podignuo je suigrače, a na krilima sjajnih i glasnih navijača izjednačili su u 22. minuti, prvi put poveli u 27., a u 52. su imali čak +13!

Utakmica s Poljskom u srijedu počinje u 20.15 sati, a neće biti nimalo lako. Šest njihovih rukometaša dolazi iz Kielcea, koje je prošle sezone igralo Final Four Lige prvaka! I pet naših tamo igra (Štrlek, Čupić, Musa, Buntić i Losert) pa tajni ne može biti.

Poljacima je ovo bio najbolji susret dosad na Euru, dosta su se mučili. Od Srbije su izgubili 20-19, ali onda su ih Francuzi jedva dobili 28-27. Potom su pobijedili Rusiju 24-22, da bi uz puno muke slavili protiv Bjelorusa 31-30!

Idi na 24sata

Komentari 195

  • loraxx 22.01.2014.

    Nadam se da su se istrošili jučer i da danas neće bit toliko raspoloženi... Sretno našima!! HRVATSKA!

  • elvo73 22.01.2014.

    Remi je samo budali dovoljan!!!

  • zokinjo 22.01.2014.

    ...naprijed Poljaci:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare