To je to što me zanima!

Poljski klubovi su odustali od regionalne rukometne S lige!

Ambiciozni poljski klubovi Wisla i Kielce odustali su od natjecanja u prvoj sezoni regionalne rukometne lige. Još se ne zna hoće li S liga imati 12 ili 14 klubova
Vidi originalni članak

I prije samog početka premijerne sezone nova regionalna rukometna liga je iz tjedna u tjedan sve slabija. Nakon što su od natjecanja u prvoj sezoni odustali Mađari i Slovenci, sada su isto učinili i poljski klubovi. Naime, kako sada stvari stoje u S ligi se ipak neće natjecati Wisla i Kielce, dva poljska kluba koja su u prvoj sezoni uz CO Zagreb jamčili uzbudljivo i kvalitetno natjecanje.

- Još uvijek pregovaramo s Poljacima, ali vrlo je vjerojatno da neće sudjelovati prve sezone budući da je s Wislom i Kielceom u natjecanju liga gotovo duplo skuplja - rekao je Zoran Gobac, idejni začetnik S lige.

Portal handball-planet piše kako su Poljaci odustali zbog nemogućnosti dogovora s poljskim savezom te problema s glavnim sponzorom lige, Sparkasse bankom, koja u Poljskoj nema svojih poslovnica pa samim time nema ni interesa na tom tržištu. S obzirom na nove probleme pitanje je koliko će uopće klubova biti u ligi i koji će to klubovi biti. 

- Očekujemo da će nam se Mađari priključiti već od iduće sezone, a vjerujem i da će se Slovenci opametiti - dodao je Gobac.

Dodatni problem sigurno je i otkazani finalni sastanak prošli petak pa tako mnoge stvari ostaju pod znakom pitanja. Prema dosadašnjem dogovoru liga bi trebala početi u kolovozu. Uz hrvatske, makedonske, crnogorske, srpske te BiH klubove u regionalnoj ligi će se natjecati i slovački Tatran iz Prešova.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sajkodog 27.03.2011.

    čuj rođe pa onda gledaj usranu hrvatsku ligu, imaš izbor ti care bez mane, naravno da nisi jugonostalgičar jer si švercao škiju iz hercegovine tad, a sad si tajkun....

  • Rođo Rođin1_1 24.03.2011.

    ko se najviše gura u tu ligu?ko su inicijatori?ko su najveći jugonostalgičari na prostoru ex yu?naravno hrvati,isti oni koji su najskuplje platili svou neovisnost..........

  • guro 24.03.2011.

    najteži je početak, tako je i bili s goodyear ligom(danas nlb) nitko nije htio igrat a dans se trgaju ko bude igrao. bolje da i ne igraju poljaci, bolje da ovo bude liga ex yu to ima smisla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare