To je to što me zanima!

Poljudski požar podmetnut: Kamere snimile počinitelje!

Četvorica piromana ušli su na stadion na istočnoj strani i prošetali se do južne tribine. Zapalili su 12 sjedalica, koje će do srijede sigurno zamijeniti
Vidi originalni članak

Očevidom požara na Poljudu, u kojem su nepoznati počinitelji zapalili 12 sjedalica, utvrđeno je da je požar podmetnut. Policija još nije otkrila kako su sjedalice, inače izrađene od nezapaljiva materijala, ipak zapaljene.
- Sjedalice nisu izgorjele već su se jednostavno rastopile od visoke temperature. Da su zapaljive, vjerojatno bi se požar proširio na cijelu tribinu - pojasnio je Stipan Jurišić, ravnatelj javne ustanove Sportski objekti. Sigurnosnie kamere na stadionu mogle bi pomoći policiji u otkrivanju počinitelja. Dio na kome su zapaljene sjedalice nije pokriven videonadzorom, no doznajemo kako su kamere ipak snimile počinitelje. Navodno su četvorica piromana na Poljud ušla na istočnoj strani stadiona te su se jednostavno prošetali do južne tribine, koja je u pravilu rezervirana za gostujuće navijače, i zapalili sjedalice.
- Svaka sjedalica stoji oko 500 kuna. Dakle, šteta je oko 6000 kuna - kaže ravnatelj Jurišić, koji je obećao kako će do uzvratne utakmice Kupa u srijedu rastopljene sjedalice zamijeniti novima. 
U Hajduku se nisu očitovali o slučaju, kao niti o nagađanjima koja kruže gradom. Neki tvrde kako su požar podmetnuli BBB-ovci da bi najavili dolazak u srijedu na Poljud, drugi da je to djelo Torcide, koja je poslala BBB-u poruku što ih na Poljudu čeka.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tužni šokac 20.05.2009.

    alo mačko mislim da je stariji i od zvizde možda danice .....ali plač za titom to vam se nemože zaboraviti mormo to prenijeti mlađim generacijama da se nezaboravi toliko mačko

  • edinjo 20.05.2009.

    seljačkoj ligi nikad kraja samo dase to što prije završi pa da neslušam više o navijačkim sranjima.

  • PapaŠtrumpf 20.05.2009.

    Neka počinitelji odrade kaznu dvije sezone kao dobrovoljni vatrogasci pa im neće vatra padati na pamet više. Šteta da ih porezni obveznici hrane u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare