To je to što me zanima!

Ponovno jedan loš dan za Hrvate u Premiershipu...

Odigrano je još šest utakmica u 20. kolu Premier lige. Momčadi hrvatskih nogometaša, Tottenham i Portsmouth, pretrpjele su poraze...
Vidi originalni članak

Tottenham je izgubio na gostovanju kod West Bromwich Albiona s 2-0 i nastavio slabi niz u engleskom prvenstvu u zadnje vrijeme. Ovo im je bila četvrta utakmica zaredom bez pobjede, u ta četiri dvoboja osvojili su samo dva boda.
Posao domaćinu u ovoj utakmici olakšao je Tottenhamov igrač Benoit Assou-Ekotto koji je u 35. minuti dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Ipak, "pijetlovi" su do 83. minute držali rezultat 0-0, a onda su u završnici domaći igrači pogocima Bednara i Beattieja osigurali vrijednu pobjedu. Vedran Ćorluka igrao je za Spurse cijelu utakmicu, a Luka Modrić do 75. minute, kada ga je zamijenio Gareth Bale.
Momčad Arsenala teškom je mukom na Emiratesu svladala Portsmouth 1-0. ''Topnici'' su do pobjede stigli potpuno zasluženo jer su bili bolja momčad, a premoć su uspjeli okruniti tek u 81. minuti. Denilson je s lijeve strane izveo slobodni udarac, a William Gallas je iz blizine uspio glavom ugurati loptu u mrežu. Portsmouth je jedinu pravu priliku imao u prvom poluvremenu, kada je Peter Crouch pogodio vratnicu. Niko Kranjčar odigrao je za Portsmouth cijelu utakmicu.
Najzanimljiviju utakmicu odigrali su na Craven Cottageu Fulham i Chelsea, bez pobjednika. Obje momčadi imale su i ispustile rezultatsku prednost. Završilo je 2-2. Dvostruki strijelac za Fulham bio je Clint Dempsey, a za Chelsea Frank Lampard.
Domaćin je poveo u 10. minuti kada je Dempsey iz blizine uspio postići pogodak. Lampard je svog prvi pogodak postigao u 50. minuti, kada je iskoristio nespretnu intervenciju australskog vratara Fulhama Marka Schwarzera, a drugi i vodeći za Chelsea u 72. minuti, iz slobodnog udarca. Ipak, bod za domaćine spasio je svojim drugim golom Dempsey u 89. minuti. Simon Davies je izveo korner s desne strane, a Dempsey je glavom odlično naciljao kut i matirao Čecha.
Fulham je odigrao već devetu utakmicu zaredom bez poraza. Ovo im je bio šesti remi u tih devet utakmica. Chelsea je, nakon ranije pobjede Liverpoola u gostima kod Newcastlea s 5-1, sada na tri boda zaostatka za vodećim ''redsima'' na vrhu ljestvice.
Everton je u Liverpolu bio uvjerljiv protiv Sunderlanda s 3-0 uz dva gola Artete i jedan Goslinga, West Ham je nadoknadio zaostatak protiv Stokea i pobijedio s 2-1, iako su gosti poveli golom Fayea u 5. minuti, a preokret su u nastavku svojim golovima kreirali Cole u 51. i Tristan u 87. minuti, a Wigan je u gostima slavio protiv Boltona s 1-0. Pogodak je postigao Zaki u 44. minuti iz jedanaesterca.

PREMIERSHIP, 20. KOLO:

NEWCASTLE - LIVERPOOL 1-5 (Edgar 45 / Gerrard 31, 66, Hyypia 36, Babel 50, Xabi Alonso 76-11m)
WBA - TOTTENHAM 2-0 (Bednar 83, Beattie 90)
FULHAM - CHELSEA 2-2 (Dempsey 10, 89 / Lampard 50, 72)
ARSENAL - PORTSMOUTH 1-0 (Gallas 81)
EVERTON - SUNDERLAND 3-0 (Arteta 10, 27, Gosling 83)
WEST HAM - STOKE 2-1 (Cole 51, Tristan 87 / Faye 5)
BOLTON - WIGAN 0-1 (Zaki 44 – 11 m)
BLACKBURN - MANCHESTER CITY 2-2 (McCarthy 45, Roberts 84 / Sturridge 88, Robinho 90+5)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bole top 28.12.2008.

    citiram, modric:mozemo do trofeja,hahhaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare