To je to što me zanima!

Pop preokrenuo, Basketsi umalo šokirali Atenu

Marko Popović zabio je ključne koševe za pobjedu Žalgirisa protiv poljskog Prokoma u drugom kolu košarkaške Eurolige
Vidi originalni članak

Poljski Prokom Trefl puno je novca uložio u ovogodišnju momčad i u svoje redove doveo poznata košarkaška imena poput Gurovića, Besta, Van den Spiegela, Slanine... Dosadašnji rezultati Prokoma, međutim, zasad još uvijek nisu u skladu s bogatim financijskim ulaganjima. Nakon očekivanog poraza u prvom kolu protiv moskovskog CSKA-a, poljski košarkaši poraženi su i na gostovanju kod Žalgirisa u Kaunasu.
Ponajbolji igrač litavske momčadi u večerašnjem susretu bio je hrvatski reprezentativac Marko Popović. Bivši igrač Zadra i Cibone zabio je, uz također odličnog De Juana Collinsa, ključne koševe u zadnjem periodu utakmice. Valja napomenuti da je Žalgiris tijekom prvog poluvremena zaostajao čak 17 poena, no petorka Kalnietis, Popović, Mačiulis, Jankunas i Žukauskas uspjela je zaostatak smanjiti na -8 uoči drugog dijela, a tijekom zadnje četvrtine u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist. Najviše koševa zabili su igrači Prokoma Best i Gurović po 20, dok se Popović zaustavio na 15 poena, dvije pogođene trice iz šest pokušaja, tri dodavanja i dva skoka.

PAO I CSKA JEDVA DO POBJEDE
Golemo iznenađenje umalo je priredio njemački Brose Baskets Bamberg na gostovanju kod aktualnog prvaka Panathinaikosa u Ateni. Minutu prije kraja utakmice Nijemci su zaostajali samo jedan poen, no po dva pogođena slobodna bacanja Jasikevičiusa i Spanoulisa Grcima su ipak osigurala pobjedu.
Pošteno se namučio i drugi lanjski finalist Eurolige, moskovski CSKA, u dvoboju s talijanskim Montepaschijem. Momčad iz Siene vodila je 70-67 dvije minute prije kraja dvoboja. Za preokret se pobrinuo Smodiš s pet uzastopnih poena. Na nesreću Talijana devet sekundi prije kraja McIntyre je izgubio loptu, a za konačnih 74-70 i već 19. uzastopnu pobjedu CSKA na domaćem terenu poentirao je Langdon.

Euroliga, 2. kolo:
CSKA - Montepaschi 74-70
Žalgiris - Prokom 82-72
Efes Pilsen - Armani Milano 80-70
Panathinaikos - Brose Baskets 66-61
Unicaja - CIBONA 102-64
Roanne - Partizan 87-88

Četvrtak:
Union Olimpija - Olympiacos
Tau Ceramica - Virtus Bologna
Le Mans - Aris
Lietuvos Rytas - Maccabi Tel Aviv
Barcelona - Fenerbahče Ulker
Real Madrid - Lottomatica Roma

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare