To je to što me zanima!

Pop rekao 'adio': Oprostio se od košarke nakon 21 godine...

Nastupao je za Hrvatsku na mnoštvu velikih natjecanja, no okitio se samo kao junior još 2000. godine upravo u Hrvatskoj. Igroa je na čak pet Eurobasketa, jednom Svjetskom prvenstvu i jednim Olimpijskih igrama
Vidi originalni članak

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac Marko Popović (36) najavio je svoj odlazak u igračku mirovinu.

- Opraštam se od ovog prekrasnog sporta - rekao je Pop, javlja njegov klub.

Zadarski košarkaš karijeru je počeo upravo u svom rodnom gradu, i to još davne 1998. godine kad je imao tek 16. Proveo je tamo neke lijepe godine, a 2003. osvojio i ABA ligu. Tada se okitio i titulom najboljeg igrača završnog turnira koji se igrao u Ljubljani.

Nakon toga iz Zadra je otišao u Valenciju, a onda se vratio u Zagreb, gdje je jednu sezonu proveo u Ciboni. Tamo je igrao fantastično u Euroligi, najjačem europskom natjecanju i zabijao čak 15 poena po utakmici.

Ubrzo je krenulo putovanje na istok. Prvo je otišao u Žalgiris na par godina, pa u UNICS s kojim je 2011. godine osvojio i Eurokup. Vratio se još jednom u Žalgiris, pa otišao u Khimki, a onda je otišao u Fuenlabradu u kojoj je naposljetku i ostao sve do danas.

Prije dvije godine postao je i najbolji strijelac u povijesti Eurokupa, no naposljetku je prestignut.

Nastupao je za Hrvatsku na mnoštvu velikih natjecanja, no okitio se samo kao junior još 2000. godine upravo u Hrvatskoj. Igrao je na Eurobasketima 2003., 2005., 2007., 2009., 2011. i 2017. godine, na Svjetskom prvenstvu 2010. i na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Dugi niz godina bio je jedan od najboljih strijelaca u Europi, a o završetku karijere krenulo se špekulirati nakon što je početkom travnja ozlijedio kolateralne ligamente koljena. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mlaped 15.05.2019.

    Čudo od igrača. Ima šut, ima srce, a ima i hrabrost (da ne kažem muda). Jedino mi nije jasno zašto ga nisu uzeli najveći (Real, Barcelona i sl.). Žao mi je da nije oproštajnu sezonu odigrao za Zadar.

  • Veliki Meštar sviju hulja 13.05.2019.

    Nakon pokojnog Dražena , meni najdraži nas kosarkas,,,,,i Rimac isto....tu su i Ukic i Mulaomerovic i Babo i Saric i Kasun koji su mi svi dragi, ali Pop je imao ono nesto sto sam volio ....

  • karboki 13.05.2019.

    Mislim da svima nama jedan od omiljenih košarkaša. Svaka čast Marko za sve i sretno dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare