To je to što me zanima!

Poraz Hrvata (U19) od Austrije: Male šanse za odlazak na Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija U-19 izgubila je u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za EP od Austrije. Za prolazak dalje trebat će se poklopiti puno toga
Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Austrije do 19 godina starosti svladala je hrvatske vršnjake u drugoj utakmici skupine 6 elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo što će se ovog srpnja odigrati u Grčkoj. Bilo je 2-0 za domaćine na stadionu u Bečkom Novom Mjestu.

Talentirana generacija "kockastih" s Antom Ćorićem, Andrijom Balićem, Nikolom Vlašićem, Robertom Murićem i drugima primila je golove u razmaku od tri minute prvog poluvremena. U 31. minuti iz penala je pogodio Daniel Ripić, a nedugo potom Mathias Honsak.

Niti prednost igrača više od 66. minute, kada je crveni karton dobio Lienhart, nije pomogla mladim Hrvatima da se vrate iz zaostatka.

Nakon remija u prvom kolu protiv Italije (2-2), izabranici Ferde Milina doveli su se u vrlo nezgodnu situaciju jer samo jedna od četiri reprezentacije prolazi na završni turnir.

U posljednjem kolu u utorak Hrvatska igra protiv vodeće momčadi skupine Škotske koja ima četiri boda. Za prolazak će morati pobijediti s najmanje tri gola razlike, a druga utakmica između Austrije i Italije trebat će završiti neodlučeno. Tako bi se stvorio krug od tri reprezentacije s po četiri boda (Austrija, Hrvatska i Škotska), pri čemu bi mladi "kockasti" imali najbolju gol-razliku.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • pipolino 29.03.2015.

    Koliko vrijede anonimni austrijanci, kad Hajduk za Balića i Vlašića traži "najmanje po tri miliona eura", a ne mogu odigrati cijelu utakmicu.

  • gladijator 28.03.2015.

    To je greška koja se ponavlja iz godine u godinu kod nas. Novine pišu o Ćoriću, Baliću, Vašiću, Muriću......a jesu li kad pohvalile zednje vezne i obranu? Nisu, zašto nisu? Zato što ne daju golove, iza pobjede ne stoje samo of. vezni i napadači, nego i zadnji red! Dok se to ne shvati, obrana će nam biti propuh. Ferdi obrana šteka, Talijani su imali 18 udaraca od toga 8 u gol, još prošle utakmice sam postavio pitanje zašto toliko puštaju Talijane da šutiraju i šta rade zadnji vezni i obrana da to malo ne stisnu, sjeku i blokiraju. Dobio sam odgovor, oni su još mladi, to je normalno!

  • opjakov 28.03.2015.

    da igraju najbolji prošli bi ovako igraju oni koji imaju menađere Mamića i Sukera

Komentiraj...
Vidi sve komentare